Lär dig mer om hur du kan stötta dina barn mot deras drömmar. Du erbjuds en utbildning fylld av erfarenheter och vetenskaplig fakta i ämnet att vara idrottsförälder.

Ibland blir ni som föräldrar ledare, då har vi tagit fram tips som kan hjälpa er före, under och efter tävling. Oftast är er viktigaste roll att bara finnas där, ta en kaffe i restaurangen och ge kärlek oavsett resultat.

Ta en kaffe i restaurangen och ge kärlek oavsett resultat

Ibland får ni dock ta på er ledarkepsen, då få tränare kan vara ute på tävlingar. Därför har vi tagit fram två checklistor. Dessa innehåller handfasta tips till ledare som stöttar barn och ungdomar (barn t om 12 år och ungdomar från 13 år och äldre) vid tävlingar.
Här tar vi upp vad du bör tänka på när du coachar.

Före tävlingen skapar du trygghet och ser till att alla är förberedda. Under tävlingen är det viktigt att se alla och stötta barnen. Efter tävlingen samlar du barnen – lyssnar, ställer frågor och finns till hands för dem som behöver.
Så stöttar du barn på tävlingar

Tävling är ett sätt att nå spänning och stimulans. Ungdomarna ska få möjlighet att tävla utifrån sina egna förutsättningar. Det viktigaste är att utmana spelarna på en lagom nivå och stötta dem så att de utvecklas på sina villkor.
Så stöttar du ungdomar på tävlingar

Här hittar du vilka föräldrautbildningar som är aktuella just nu.

För mer information, kontakta:

Porträttbild på Lisa.
Porträttbild på Peter Östlund.