Teen Cup 2020

Information och senaste nytt om den 45:e upplagan av "världens största ungdomstävling i golf".

Uppdatering 5 juni: Efter besked att reserestriktionerna inom Sverige hävs från och med 13 juni är det nu beslutat att samtliga steg i Teen Cup 2020 kommer att kunna genomföras (läs mer om corona och tävlingsverksamhet här).

Vi vill därför uppmana alla golfklubbar att genomföra ett klubbkval och skapa ett roligt tävlingstillfälle för barn och ungdomar på klubben. På grund av rådande situation är tävlingen i år kostnadsfri. 

Anmäl klubben här – senast 12 juni

Gruppindelning 2020

Om Teen Cup

Teen Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå men när tävlingen närmar sig finalen ändrar tävlingen karaktär. Då möts endast de som kvalificerat sig genom de tre kvalen i respektive åldersklass och det blir en hård kamp om segern i ”Världens största ungdomstävling i golf”, en tävling som 2020 spelas för 45:e gången.

Teen Cup spelas i fyra steg: Klubbkval – Gruppkval – Regionkval – Riksfinal i fyra åldersklasser för pojkar och flickor födda 2004–2007.

Viktig information

Tävlingen ska spelas efter Tillfälliga kompletterande tävlingsvillkor, framtagna med anledning av coronapandemin (version t.o.m 30 juni eller version fr.o.m 1 juli beroende på datum för tävlingen). 

Det kommer inte att skickas ut några startkit men ni kan skriva ut diplom till deltagarna längre ner på sidan.

Klubben kan söka projektstöd för träningsdagar i samband med Teen Cup. Läs mer här.

Så lägger du upp Teen Cup klubbkval i GIT tävling

Diplom Teen Cup