Facebook-gemenskap i Nyköping

En Facebookgrupp har skapats för att ensamspelare lättare ska hitta spelpartners på Nyköpings GK. Dessutom har klubben fredagsöppet för alla med gratis spel på eftermiddagen via ett drop-in-system.

Snabbfakta

Antal hål: 36
Byggd: 1951
Projekt genomfört: 2012 Fredagsöppet, 2014 Facebook

Resultat av projektet

Med hjälp av projektet har ensamspelare fått en ny väg att hitta spelpartners och på fredagseftermiddagar bjuds det prova-på-golf.

Så gjorde Nyköpings GK

I Nyköping har Facebookgruppen ”GolfKompis/SingelGolf” skapats för ensamspelare så att man enkelt kan hitta spelpartners. Man lägger in att man önskar spela och sedan är det fritt fram för övriga att svara och hänga på. Detta kombineras effektivt med drop-in på fredagskvällar.

Varje fredag eftermiddag har man en typ av drop-in-spel för alla som vill komma och prova på. Varje boll har minst en etablerad golfare. Åtgärden har ökat antalet medlemmar och skapat positiv inställning till golfen generellt. Det är blandade åldrar, men många mitt i livet och juniorer. Antalet medlemmar har ökat kraftigt de senaste åren, men det är osäkert i vilken grad fredagsöppet bidragit.

För mer information kontakta

För mer information kontakta