Idrott och näringsliv nätverkar på Skepparslövs golftävling

Kristianstads företagare och idrottsklubbar i duell på golfbanan för att bygga nätverk. Det är syftet med tävlingen ”Slaget om den orange staden” på Skepparslövs Golfklubb.

Rolf Brymell och Ulf Griwell hade huvudansvaret för Slaget om Kristianstad – den orangea staden open. På bilden håller de upp inbjudan till tävlingen.
Rolf Brymell (t.v.) och Ulf Griwell hade huvudansvaret för tävlingen.

– Kommun och näringsliv har startat ett projekt där man vill samverka för att tillsammans driva staden framåt. Eftersom IFK Kristianstad är ledande inom svensk handboll, beslöt man att man skulle samlas under den orangefärgade fanan, säger Ulf Griwell, ordförande marknads- och medlemskommittén på Skepparslövs Golfklubb.

– Både IFK Kristianstad och en hel del andra klubbar har numera orange färg på sina klubbdräkter. Här formades vår idé att sammanfoga företagare och idrottsklubbar i ett nätverkande genom golfen, fortsätter han.

Succé direkt

Två av deltagarna i Slaget om Kristianstad – den orangea staden open.
Idrottsföreningar och företagare gjorde upp på Skepparslövs Golfklubb.

Idén till tävlingen kom till efter att representanter från klubben suttit ner och spånat tillsammans med en affärsidkare i Kristianstad. Frågan var hur man gemensamt skulle kunna hjälpa till att skapa ett nätverk mellan företag och idrottsklubbar.

Svaret blev en gemensam golftävling med orange som tema.

Det visade sig att det fanns ett stort intresse att delta. Premiärupplagan lockade 44 startande tvåmannalag, ganska jämt fördelade mellan företag och idrottsklubbar.

IFK Kristianstads handbollsklubb (svenska mästare), KDFF fotboll (topplag i damallsvenskan), Ica Maxi, Sportringen och Sparbanken Skåne är några exempel på lag som deltog i den första upplagan sommaren 2018.

– Responsen var enorm. Vi hade en kvalificeringstävling för företagare i maj, samt ett slutspel den 29 juli där de kvalificerade företagarna fick möta lag från alla stans elitklubbar. Båda tävlingarna var överbokade, säger Griwell.

Ica Maxi segrade 2018 på bilden har de på sig orange kavaj och pokalen, Sport-Åke trophy.
Ica Maxi segrade 2018.

Återkommer 2019

Premiären för "Slaget om den orange staden" gav mersmak. Skepparslövs GK har fått mycket feedback från företagare och idrottsklubbar, där de tackat för ett utmärkt arrangemang och samtliga har uttryckt sin önskan att tävlingarna ska bli ett årligen återkommande evenemang.

– Vi har redan tagit ett beslut om att tävlingarna skall fortsätta, med orangefärgade kavajer till segrarna samt ett stort vandringspris, säger Griwell.