Fritids och äventyr på Forsgården

Forsgården GK arrangerar ett gratis golffritids för barn från en närliggande skola. Dessutom har man anlagt en 9-håls äventyrsbana på ett outnyttjat markområde.

Snabbfakta

Antal hål: 27
Invald i SGF: 1986

Syfte med projektet

Att ge barnen ett roligt alternativ till fritids och visa upp golfens fördelar samt möjliggöra rekrytering. Dessutom kan klubben erbjuda ett komplement till golfspel  via en äventyrsgolfbana.

Så gjorde Forsgårdens GK

Golfklubben har startat ett uppskattat samarbete med en närliggande skola i form av Golf Fritids. Tränarna hämtar runt 45 barn efter avslutad skoldag och tillsammans promenerar man till klubben där det erbjuds roliga övningar och skoj, det är fruktmys, blandade övningar och läxhjälp. De som tränar barnen är anställda och ledare, som elitspelare och juniorelit, och Golf Fritids är helt kostnadsfritt i dagsläget. Föräldrarna hämtar barnen på klubben istället för skolfritids.

Forsgården har också skapat äventyrsgolf på ett oanvänt markområde. En av banarbetarna klippte med hjälp av en ruffklippare upp ett antal hål mellan träden. I "djungeln" har man skapat 9 hål där barn och vuxna kan leka golf. Riktiga teemattor, teeklot och stora hål gjorda av hinkar gör det roligt att spela och man använder extra mjuka bollar. Här finns även en mysig glänta med bänkar för fikapaus.

För mer information kontakta

Porträttbild ej upplagd