Nyköping miljonsatsar

Vid höstmötet 2015 beslutade Nyköpings GK att göra stora investeringar inför nästa säsong. Ett stugboende och en ny avloppsanläggning för totalt 6,5 miljoner kronor ska byggas.

Den 24 november 2015 stod Nyköpings GK:s höstmöte på agendan och stora beslut togs inför framtiden om boende och avlopp.

"Vi har i flera år haft en ambition att erbjuda golfgäster boende på vår anläggning så det känns kul att vi äntligen kan trycka på startknappen. Det kvarstår bygglov men eftersom vi följer allt i den nya detaljplanen som beslutades för cirka ett år sedan, bör det inte vara några problem. Kommunen har varit mycket hjälpsam i våra förstudier hittills", säger Gary Cosford, klubbchef/vd på Nyköpings GK.

Golfbranschen har varit igenom en omställningstid senaste åren med flera golfanläggningar som minskar med antal medlemmar och gäster. Nyköpings GK går lite emot strömmen med en stor ökning av medlemmar sedan 2009, men antal gäster har minskat.

"Det handlar om att kunna erbjuda en komplett lösning för kunden idag, inte bara en fin golfbana. Kunderna vill ha en upplevelse, så boende på banan med spel, frukost och middag hör till när man ska unna sig en stund borta med vänner och bekanta. Genom satsningen hoppas vi att kunna höja vår attraktivitet och bli ett förstahandsval bland golfare i Mälardalen", säger Cosford.

Många golfanläggningar i Sverige erbjuder boende i olika former, från husvagnsplatser till toppmoderna hotell. Det handlar om en anpassning till nya förutsättningar i branschen och det kan vara mycket gynnsamt.

"Vi har lyssnat med många andra anläggningar kring antal gästnätter, golfronder och övriga önskemål från kunderna. Kommer vi upp till en genomsnittsbeläggning så kommer det vara en mycket klok investering. Vi kommer i fortsättningen ha ett bra samarbete med flera hotell i Nyköping, för en del av våra gäster vill inte bo på banan. En del vill koppla av med spa eller se och uppleva Nyköpings härliga stadsmiljö. Vi kan också sedan hösten 2015 erbjuda ett antal platser för golfgäster som vill ta med sig husvagnen eller husbilen."

Färska siffror från SGF visar en ökning i antal medlemmar i Sverige med +0,5 % och en ökning med antal gästronder med ca 10 % jämfört med året före.

"Våra investeringar är bra för golfare och våra medlemmar, bra för arbetstillfällen, bra för den lokala näringen samt bra för besöksnäringen. Vi hoppas kunna locka ännu flera gäster till närområdet. Nyköpings GK ska också sjösätta ett nytt golfprojekt ihop med andra golfanläggningar och Visit Sörmland för att locka flera golfare till hela Sörmland i framtiden", säger Cosford.

Fakta om klubben

  • Nyköpings GK bildades 1951

  • Nyköpings GK flyttade till Ärila Gård 1976 och öppnade en 18-hålsbana 

  • Nyköpings GK öppnade 2006 med 2 x 18 hålsbanor 

  • Antal medlemmar; ca 2 400 

  • Antal ronder per år; ca 40 000-50 000

  • Golfturismen omsätter i Sverige 1,9 miljarder kr (källa HUI-SGF rapport Golfnyttan i samhället) 

För mer information kontakta

För mer information kontakta