Shotmakers till Sverige!?

Shotmakers annonserades i början av mars av Golf Channels programchef, Phil Piazza, med följande uttalande.

"Shotmakers is a great opportunity to introduce a progressive approach to golf competition, featuring dynamic personalities from across the sports landscape,"

Och han fyllde på med att berätta att självklart kommer Shotmakers att utspela sig på en av Top Golfanläggningar.

"Shotmakers also will showcase what Topgolf has been doing for 17 years – evolving the narrative around golf and redefining golf participation."

Vad är då Shotmakers?

Nio lag bestående av en tjej och en kille. I varje program åker ett par ut efter att det spelats olika former av spel på Top Golfs anläggning i Las Vegas. Det går fort, ett program är under en timme långt i Sverige då reklamen är borttagen.

Det krävs bra golfslag för att ta sig vidare, det krävs att båda spelarna bidrar och det går att satsa på svårare slag som ger högra poäng i slutet om du ligger efter. Detta innebär att det ofta är sista slaget som avgör.

I andra delen som sändes idag söndag morgon åkte ett lag ut efter att det sista slaget var en meter fel och spänningen var stor när alla väntade på resultatet.

I Sverige är det Viasat Golf som sänder. Kolla tablån för att få reda på när för Shotmakers är actiongolf och det är roligt att se på, möjligen även för de som inte kollar på långa golfsändningar på linjär TV.

Självklart har Golf Channel även delar av sitt team som jobbar med social media på plats för Shotmakers förutom programledare och reporter.

Och tre av de influencers som nämndes i mitt förra blogginlägg är med som deltagare i
Shotmakers. Förutom Tisha Alyn Abrea, Nikki B och Tania Tare så är deltagarna tidigare olympier, collegeidrottare, longdriving mästare, minitourspelare och dekorerad militär.

Angående Top Golf så finns de på 41 platser runt om i världen som de skriver på sin hemsida, eller det finns 37 i USA och fyra i Storbritannien. Hela 15 nya anläggningar är under uppbyggnad i USA vilket innebär att det går bra för Top Golf.  Deras sloga - Everyones Game- är också inbjudande och inkluderar alla.

När kommer första Top Golf-anläggningen till Sverige?

När får vi i ett Sverigeproducerat actiongolfprogram?

Är det någon som inte tror att detta kan locka nya grupper av golffans och golfare?