Viktig introduktionsutbildning

Kansliansvarig på Årjängs Golfklubb, Jessica Danielsson, sa till mig helt spontant efter att vi avslutat en introduktionsutbildning för nyanställda banarbetare, kanslister och pros på Karlstad Golfklubb i veckan som gick.

– Det här skulle samtliga som jobbar på Sveriges golfklubbars kanslier gå igenom, du anar inte vad mycket matnyttigt jag lärt mig och gjort det lättare att svara på saker och ting, säger hon.

Deltagarna fick bland annat lära sig hur man sätter teemarkeringar regelrätt, vad en godkänd flaggplacering är, hur man bör sköta en bunker, vad som gäller för regler vid out respektive pliktområden, hur dagens moderna golfare ser ut via omvärldsanalyser, statistik vad ställer dessa personer för krav på anläggningen från det att de kommer tills det att de lämnar, säker golf med mera.

Utbildningsdagen är ett samarrangemang mellan bankonsulent och klubbrådgivare på Svenska Golfförbundet och är kostnadsfritt. Kika här för att läsa mer om hur du kan få en introduktionsutbildning till din klubb.