Var rädd om banpersonalen!

Golfsäsongen har startat upp på allvar i stora delar av Sverige och ingen har väl missat att det liras väldigt mycket golf på våra golfbanor? Det är självklart både roligt och bra att golfen har ett uppsving!

Men något som händer när det spelas mycket golf och banorna är fulla, är att det ibland blir svårt för banpersonalen att arbeta och hinna med alla moment som skall göras för att hålla banan i topptrim. Klippning och skötsel under perioder med mycket spel tar mer tid och medför ökade risker, främst för just banpersonalen. 

Ibland leder detta till "incidenter" mellan banpersonal och golfare, det vill säga att golfbollar slås mot banpersonalen eller att bollen kommer nära personalen utan att klarttecken har gjorts. 

Vi har fått rapporter på att detta har ökat i år, vilket självklart inte är bra eller ska accepteras. För att lösa detta har många banor beslutat, eller övervägt, att starta tidigare på morgonen eller sätta startförbud under vissa perioder för att kunna sköta banan på ett säkert sätt. 

Så snälla snälla alla golfare på Sveriges golfklubbar: var rädda om er banpersonal! Filmen nedan finns tillgänglig för er på klubben (här), så att ni kan dela den med era medlemmar. 

Ta också gärna del av den information som finns här på sajten, när det gäller säkerhet på banan. Där finns bland annat en affisch klubben kan skriva ut och sätta upp på anslagstavlan.