Covid-19: riktlinjer för banpersonal
Vi har ett gemensamt ansvar för att minimera smittspridning under rådande coronapandemi. Nu finns riktlinjer och råd för dig som arbetar på golfbanan.
Rekommendationerna är framtagna i samarbete med R&A i syfte att minska risken för smittspridning bland banpersonal på golfanläggning.
Anställda
Anställda som uppvisar symtom på sjukdom ska stanna hemma från arbetet.
Ha en pågående dialog om smittorisk i förhållande till familjesituationen. Stanna hemma om smitta finns i familjen.
Planera arbetsuppgifterna så att nära kontakt undviks.
Se över möjligheterna att justera och sprida ut arbetstiden, exempelvis för- och eftermiddagspass.
Maskiner och verktyg
Desinficera maskinens ratt och andra beröringsytor före och efter användning.
Om möjligt bör en maskin köras av en och samma person.
Undvik att låna utrustning eller maskiner från andra golfbanor. Om det sker, rengör och desinficera före och efter användning.
Desinficera handverktyg före och efter användning.
Använd engångshandskar där det är möjligt.
Lokaler, måltider och möten
Undvik all fysisk kontakt.
Håll möten med säkert avstånd mellan deltagare, alternativt digitalt.
Reglera maxantal personer i anläggningens lokaler, som lunchrum, maskinhall etc.
Ät måltider separat och/eller åtskilda från varandra.
Rengör och desinficera lunchbord och andra ytor efter användning. Klargör vem som är ansvarig.
Allmänt
Tvätta händerna flera gånger dagligen – efter toalettbesök, innan du går in i lunchrummet och efter beröring av ytor.
Använd handsprit regelbundet och vid behov.
Övergripande coronainformation för Golfsverige
SGF ger löpande vägledning och rekommendationer för att minska risken för smittspridning i samband med golfspel och övrig verksamhet.
Generella riktlinjer och information finns här.
Råd kring tävlingsverksamhet finns här.
Arbetsgivarorganisationen Gröna har också samlat råd och riktlinjer kopplat till coronapandemin. Läs råden här.