Svenska mästerskapen i footgolf 2018 spelas den 5–6 juli i Landskrona, som en del av Riksidrottsförbundets SM-vecka. Här finns all information om tävlingen för spelare, publik och media.

Senaste nytt

Logo SM-veckan 2018.

Footgolf-SM 2018 för herrar och damer spelas i Landskrona den 5–6 juli i Slottsparken och runt Citadellet. Spelarna tävlar om det första officiella SM-tecknet i en ny härlig idrott där alla kan vara med. Lär känna några av guldkandidaterna och se bilder från området genom att bläddra bland filmer och bilder ovan.

 

Spelarinformation

Betalning

Anmälningsavgiften för att spela SM är 295 kronor. 

Banguide

En kombinerad översikt över bansträckningen samt scorekort för SM-tävlingen. Kommer att tryckas upp och delas ut på plats. Ladda ner banguiden digitalt här.

Information om SM-veckan

Officiellt brev från SM-veckan till alla tävlande i de olika idrotterna. Tips på utflykter och mat, föreläsningar, kringarrangemang samt nyttig information inför era tävlingar. Ladda ner och läs brevet här

Utrustning

Den enda utrustning som krävs är en fotboll i storlek 5. När det gäller klädsel finns inga krav, men många footgolfspelare bär fotbollskläder – tröja, shorts och strumpor. Golfskor utan dubbar/spikar, grusfotbollsskor eller vanliga gymnastikskor rekommenderas. Fotbollsskor med dobbar är förbjudna.

Logo för kampanjen Framåt för fler i rörelse.

Kort om Footgolf

Footgolf är en idrott för alla med fokus på strategi, enkla regler, glädje och kamratskap. Sporten kombinerar golf och fotboll och går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål på så få tillslag som möjligt. För att vara med i Footgolf-SM finns inga särskilda krav på förkunskaper utöver kännedom om tävlingsbestämmelser och regler. Läs mer om footgolf

SM-kval

  • Inga kvaltävlingar återstår.

Genomförda kval

Prova på-dagar

SM 2017 – på Isaberg GK

Film och bilder ovan: Intervju med Jacob Stenkil, klubbchef på Isaberg Golfklubb, samt bild på svenska mästarna 2017 Susanne Fahlström (dam), Giovanni Hanna (pojk), Tommy Svensson (herr), Ida Abrahamsson (flick).

Resultat SM 2017

Läs pressmeddelandet om de fyra historiska svenska mästarna som tog hem guldmedaljerna efter en spännande första SM-tävling i footgolf (dock ej officiell SM-status enligt RF). Fullständiga resultat:

Damer
Herrar

För eventuella frågor, kontakta

Porträttbild på John Lindberg.