Svenska mästerskapen i footgolf 2020 spelas den 15–16 augusti på Laholms Golfklubb.

Footgolf-SM och Covid-19

Svenska Golfförbundet följer myndigheternas riktlinjer gällande tävlingsverksamhet och allmänna råd för att minska smittspridning av coronaviruset. I dagsläget är samtliga förbundstävlingar uppskjutna till och med 30 juni. Läs mer

Den 19 maj fattas beslut om tävlingar efter den 30 juni. Vi återkommer därefter med information på denna sida hur coronapandemin eventuellt påverkar Footgolf-SM 2020. 

Footgolf-SM 2020 logga.

Footgolf-SM 2020 

Den 15–16 augusti är det dags för tredje upplagan av de svenska mästerskapen i footgolf, som i år spelas på Laholms Golfklubb!

SM spelas i fyra klasser – lag och individuellt, dam och herr. Mästerskapet är öppet för personer födda senast 2014 och medlem i förening ansluten till Riksidrottsförbundet. Läs mer i regler och tävlingsvillkor nedan.

Kval sker under sommaren, till och med 31 juli. Mer information om kvalbanor och datum kommer.

Utrustning

Den enda utrustning som krävs är en fotboll i storlek 5. När det gäller klädsel finns inga krav, men många footgolfspelare bär fotbollskläder – tröja, shorts och strumpor. Golfskor utan dubbar/spikar, grusfotbollsskor eller vanliga gymnastikskor rekommenderas. Fotbollsskor med dobbar är förbjudna.

Logo för kampanjen Framåt för fler i rörelse.

Kort om Footgolf

Footgolf är en idrott för alla med fokus på strategi, enkla regler, glädje och kamratskap. Sporten kombinerar golf och fotboll och går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål på så få tillslag som möjligt. För att vara med i Footgolf-SM finns inga särskilda krav på förkunskaper utöver kännedom om tävlingsbestämmelser och regler. Läs mer om footgolf

Bildspel från footgolf-SM 2019. 1. Medaljörerna i damklassen fr.v. Emelie Höök (silver), Julia Berglind Nilsson (guld) och Sofie Magnusson (brons). 2. Medaljörerna i herrklassen fr.v. Simon Wiström (silver), Nahir Oyal (guld), Tobias Ericsson (brons). 3. Lagguldet i damklassen Olandsbygdens lag 2. 4. Lagguldet i herrklassen Olandsbygdens herrlag.

Övriga footgolftävlingar i Sverige

Swedish Footgolf Tour SWEFT 2020 (pdf).

Swedish Open på Södertälje Park GK – 27–28 juli.

Här hittar du samlad information om alla tävlingar i Sverige, samt status på dem.

För eventuella frågor, kontakta

Porträttbild på John Lindberg.