Här publiceras tidningar, broschyrer och andra trycksaker för nedladdning som pdf och beställning av fysiska exemplar.

Svenska Golfförbundet producerar årligen ett antal informationsbroschyrer som riktar sig till klubbar, anläggningar, organisationer och övriga Golfsverige med syfte att inspirera och informera om förbundets verksamhet och golfen i Sverige. 

De digitala versionerna är fria att använda på hemsidor, i nyhetsbrev eller i andra digitala kanaler. 

Fysiska exemplar av utvalda broschyrer kan beställas här.

Framsida av en bok med titeln Arbetsmiljön i fokus - att leda en golfklubb. En skrattande ung banarbetare tittar in i kameran.

Arbetsmiljön i fokus

En handbok för styrelseledamöter, klubbchefer, banchefer och personal, ja, för alla med ett arbetsgivaransvar eller en anställning på golfklubben. Här får du handfasta råd, tips och verktyg för att skapa en tryggare och bättre arbetsmiljö, vilket leder till en attraktivare golfklubb. Boken är skriven av SGF:s klubbrådgivare Lena Lindström i samarbete med Gröna arbetsgivare.

Ladda ner här

Framsida broschyren Att leda en golfklubb, en bollhink och golfbollar

Att leda en golfklubb

En handbok för styrelseledamöter, klubbchefer, valberedning och andra som är engagerade i verksamhetsutveckling på en golfklubb. Handfasta tips och råd kring konsten att leda en golfklubb, i allt från styrelsearbete till marknadsföring och att leda i förändring. Boken är skriven av SGF:s klubbrådgivare Lena Lindström.

Ladda ner här

Framsida broschyren Så sköts din golfbana. En banarbetare klipper fairway.

Så sköts din golfbana

En handbok för bättre banor. Läs om: Planering och Ekonomi. Inför säsongen.
Greener. Tee och Fairway. Bevattning, dränering och bunkrar. Inför vintern. Banskötsel och miljö.

Ladda ner här

Framsida på en broschyr med titeln Checklista Paragolf - tillgänglighet för funktionsnedsatta.

Checklista paragolf

Här hittar du en checklista över billiga och enkla åtgärder som behövs för att exempelvis rullstolsburna ska kunna spela golf på anläggningen. Informationen vänder sig i första hand till fastighetskommittén och andra som ansvarar för konstruktion, underhåll och drift på golfanläggningen. (Endast tillgänglig digitalt.)

Ladda ner här

Säker golf

En affisch om säker golf som golfklubbar kan ladda ned, skriva ut och sätta upp på sin anläggning. (Endast tillgänglig digitalt.) 

Ladda ner här

Framsida på broschyren Indexering av golfhål - så gör golfklubben.

Indexering av golfhål

Indexeringen av hålen under en 18-hålsrond är en förutsättning för matchspel. I kampen spelare mot spelare tävlar man om varje hål, att vinna det, dela eller förlora. Lär dig mer om indexering av golfhål – vad som gäller och SGF:s rekommendationer. (Endast tillgänglig digitalt.)

Ladda ner här

Omslag till broschyren Välkommen till golfen, så kommer du igång.

Välkommen till golfen

En snabb och bra introduktion till golfen, med nio bra saker som är bra att veta om spelet.

Ladda ner här

Checklista för ledare – barn

Den här checklistan innehåller handfasta tips till ledare som anordnar tävlingar för barn. Här tar vi upp vad du bör tänka på när du coachar. 

Ladda ner här

Checklista för ledare – ungdomar

Den här checklistan innehåller handfasta tips till ledare som anordnar tävlingar för ungdomar. Här tar vi upp vad du bör tänka på när du coachar. 

Ladda ner här

Omslag till broschyren OnCourse Sverige, miljöverktyg för golfklubben.

GEO – OnCourse Sverige

Miljöverktyget OnCourse gör det enklare för golfklubben att jobba med hållbarhetsutveckling, öka kompetensen och skapa trovärdighet för sitt miljöarbete. Du kan också läsa mer om verktyget här.

Ladda ner här

Omslag till broschyren Vision 50/50, på väg mot ett jämställt Golfsverige.

Vision 50/50

Att göra golfen mer jämställd och inkluderande är en av de viktigaste utmaningarna inom svensk golf. Här ges en inblick i Vision 50/50, Svenska Golfförbundets långsiktiga förändringsarbete för fler kvinnor som spelare och i ledande positioner. Mer information om arbetet finns här

Ladda ner här

Omslag till broschyren Handigolf, ger värden för livet.

Handigolf – ger värden för livet

Svenska golfförbundet bedriver bredd- och elitverksamhet för handigolfare. Funktionsnedsättning eller inte, alla som vill ska kunna spela golf.

Ladda ner här

Golfäventyret

En presentation av barnens resa i golfen – vägen från att vara ny till att sig ner till handicap 36 genom anpassade banor och roliga utmaningar.

Ladda ner här

Golfäventyret i skolan

Denna broschyr ger idrottslärare och fritidspedagoger möjligheten att ge barn en rolig introduktion till golf. Vi har lagt upp två olika lektionspass (50 och 90 minuter), och du hittar övningar och information om Golfäventyret i skolanväskan samt praktiska tips för att genomföra en rolig och stimulerande idrottslektion med dina elever. 

Ladda ner här