Pojkläger på Frösåker

Pojklandslaget 2016 på väg mot lägre scorer.

Helgen som gick var landets bästa pojkar samlade på Frösåkers G&CC för läger. På plats fanns både hela pojklandslagstruppen och ett yngre gäng spelare.

Frösåker bjöd som vanligt på bra och utmanande träningsytor. Vädret gjorde även sitt till för att göra det utmanande. Kyla och vind medförda att det inte riktigt var läge för kortbyxor.

Calle Magnusson ansvarig coach för pojklandslaget var på plats tillsammans med Marcus Otternäs, Viktor Gustavsson och KG Nissén.

Det var aktivitet med tester, träning och samtal från tidig morgon tills att solen gått ned.

Ett test som Albin gjorde med hjälp av Calle och Tackman var att kolla hur mycket längre respektive kortare han slog med en järnsexa i med och motvind. Med vanlig sving så tjänade han 12 meter i medvind och förlorade 35 i motvind. Klart större skillnad än vad Albin trodde innan.

Vid lunchen hände någon som visar på en styrka i svensk golf. Att det finns spelare som tidigare gått från pojkspelare till att spela på internationella tourer som när frågan dyker upp mer än gärna deltar i aktiviteter med yngre spelare. Ibland är detta planerat eller som nu så ställs frågan över en tallrik pasta.

Björn Hellgren, fyra i Nordea Masters 2016, med Frösåker som hemmaklubb var på plats för att äta lunch och träna. Han fick frågan om han ville köra åtta-bolls-övningen med pojklandslaget. Han svarade att han gärna är med för det passar bra in i vad han skall träna.

Spelare som var på plats var följande; Viktor Hagborg-Asp Onsjö GK, Ludvig Åberg Eslövs GK, David Nyfjäll Upsala GK, Albin Bergström Ljunghusens GK, Oscar Teiffel Vallda G&CC, Hugo Townsend Bodens GK, Jesper von Reedts Täby GK, Hugo Hellman Salem GK, Ludvig Eriksson Stockholms GK, William Östlund Motala GK, Gustav Andersson Bokskogen GK och Erik Jansson Ängsö GK.