Dubbla svenska National Champs i collegegolf

Tilda Larsson med lagkamrater jublar efter seger i Nationals.  Bild från Tildas Instagram.

Adam Blommé, Bro-Bålsta Golfklubb och Tilda Larsson, Emmaboda Golfklubb tog båda två hem National Championship med sina respektive collegelag när finalerna avgjordes i veckan.

Adam som uppmärksammades i bloggen för sin form i höstas går andra och sista året på Odessa College som är ett juniorcollege som spelar i NJCAA. Vid Nationals hade Adam ronder på 74-70-74-71 för totalt +1 och slutade med detta individuellt på andra plats.

Inför fjärde ronden låg Odessa ett slag efter Indian Hills men lyckades efter en stark lagsinstas ta sig förbi och säkra mästerskapet med fyra slags marginal. Adam bidrog starkt till lagets framgång med lagets lägsta score sista dagen och var även bäste Odessaspelare totalt.

För Adam väntar nu som planerat en flytt till Texas Tech där han i höst kommer att bli lagkamrat med Fredrik Niléhn. Troligen kommer de båda herrlandslagsspelarna även lira lag-EM tillsammans i sommar.

Resultat NJCAA Men's National Championship DI.

Tilda spelar collegegolf för Barry University i Miami vilket är en skola som håller till i NCAA Division 2. Tidigare i år när University of Miami som just nu lirar Nationals i NCAA Division 1 bjöd in Barry till sin hemmatävling tog Tilda en meriterande individuell titel i konkurrens med ett gäng division-1-skolor.

Igår, lördag, avgjordes Nationals för NCAA Division 2 och Barry tog hem segern ett slag före Dallas Baptist University. Inför finalronden ledde Barry med tre slag men halvvägs in i sista ronden hade detta svängt och Dallas Baptist var i ledningen. Men en lysande avslutning lyckades Tilda och Barry vända och ta hem årets National Championship vilket är skolans första i golf för damer.

Tilda slutade efter ronder på 76-78-76-77 t9 vilket innebar hennes tionde topp-10-placering på elva tävlingar under säsongen. Tilda avslutade med detta sitt andra år på Barry och har två år kvar av både studier och golf.

Resultat NCAA Women's Division II Championship.