Framtidens mötesplats?

Under ett av mina banbesök på Lindesbergs GK i veckan, blev jag alldeles varm i själen då jag såg verksamheten som pågick runt klubbhuset och drivingerangen. Det var ett par gäng av lite äldre golfare som precis hade avslutat sitt morgonkaffe på en av uteplatserna runt en av de många verkligt proffsiga uthyrningsstugorna som klubben har att tillgå. Det pågick paddeltennis på banan intill klubbhuset och åldrarna på spelarna var allt mellan 5 och 40 år. Ovanför denna bana fanns det en nybyggd läktare med soffor, bord, stolar och den påminde inte så lite om en VIP läktare... Men här var självklart alla välkomna!

Lekyta utanför klubbhuset!
Paddeltennisbana!
Lekplats utanför klubbhuset!

Det var fullt av husvagnar och husbilar på uppställningsplatserna. Utanför alla dessa ekipage stod det golfbagar, vagnar, både vanliga och ovanliga cyklar, grillar, vilstolar med mera. På andra sidan av huset var det en dagisgrupp med sin fröken som lekte i en bunker och byggde med sanden. Denna bunker var designad för lek och spel men det var även helt okej att gräva och bygga ett litet sandslott när ändå höll på. Tyckte man inte detta var roligt längre fanns det möjlighet att leka Zlatan och trycka in ett kanonskott i ett fotbollsmål.

Ville dessa småknattar istället gunga så finns det gungor att tillgå. Självklart fanns det även golfklubbor och ett antal bollar av olika storlekar och modeller att låna för att spela lite på putting/chippinggreen. Inne i restaurangen erbjöd man enkla rätter på menyn utöver det vanliga utbudet. Man behöver inte vara speciellt begåvad för att förstå att detta är framtidens mötesplats, tro det eller ej!