Per Andersson ny förbundsläkare på Svenska Golfförbundet

En distriktsläkare från Östergötland, med golf som hobby, tar över huvudansvaret som förbundsläkare. Han får en viktig roll vid frågor kring antidoping och paragolf.

Efter många år i tjänst har SGF:s förbundsläkare Sten Forsberg tagit ett kliv åt sidan och lämnat plats åt Per Andersson, 47 år från Vreta Kloster.

– Per har en bakgrund som passar mycket bra för rollen. Han har varit yrkesverksam som läkare länge och är även kunnig i golf, vilket är meriterande. En nyfiken person som vi tror kommer passa för uppdraget, säger Marcus Norman, sportchef på SGF.

Per tog över huvudansvaret som förbundsläkare den 1 april 2024, men går parallellt med Sten Forsberg tills han successivt har satt sig in i alla frågor.

– Vi säger stort tack till Sten för dessa år, och välkomnar Per till sitt nya uppdrag, säger Marcus Norman.

Per har spelat golf sedan barnsben och har länge varit aktiv på lokal nivå. Han har dessutom har provat på rollen som caddie internationellt. Idag bor han med sin familj i Vreta Kloster, där han arbetar som distriktsläkare och spelar så mycket golf han hinner. Medlemsklubben är lokala Vreta Kloster GK.

– Det här är ett nytt kapitel för mig, där jag får en möjlighet att lära mig nytt inom golfen och själv utvecklas, säger Per och fortsätter:

– Jag ser mig mer som en lagmedlem än någon som ska komma in och bestämma hur saker ska vara. Jag är van vid att jobba i team, och det är så jag ser det här uppdraget också.

Som förbundsläkare kommer Per ha en viktig roll i frågor som rör antidoping och paragolf. Han kommer även vara en resurs för att ge medicinsk vägledning i frågor som berör golf.

Han kommer i första hand fungera som tävlingsavdelningens och landslagens bollplank och förlängda arm när det gäller medicinska frågor, men kommer även ha kontakt med klubb- och distriktsföreträdare som arbetar med paragolf och antidoping.

Vid eventuella frågor, kontakta: 

Marcus Norman, sportchef SGF
marcus.norman@golf.se

Per Andersson, förbundsläkare SGF
per.o.andersson@liu.se