Svenska Golfförbundet och Folksam förlänger sitt samarbete

I ett nytt fyraårsavtal fortsätter Svenska Golfförbundet och Folksam sin gemensamma utveckling av golfen och dess unika värden som breddidrott.

– Folksam är idrottens försäkringsbolag och vi är glada för att våra satsningar kommer så många som möjligt till del. Där är golf ett bra exempel då det är en breddidrott som ger stora sociala och hälsomässiga värden – oavsett ålder, förkunskaper och bakgrund. Extra stolta är vi för vår breda satsning på paragolf, säger Lars-Inge Svensson, Affärsstrateg Sponsring på Folksam.

Det nya avtalet gäller 2023–2026 med option för ytterligare tre år. Som huvudpartner är Folksam starkt bidragande till Svenska Golfförbundets (SGF) breddverksamhet, med fokus på friskvård, jämställdhet och inkludering.

– Det här avtalet är fantastiskt för Golfsverige. Folksam har en stor passion för idrott och har varit en värdefull partner till golfen under många år. Nu ser jag fram emot ytterligare minst fyra år tillsammans, och att fortsätta vårt gemensamma arbete med att göra golfen ännu mer tillgänglig och inkluderande, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare på Svenska Golfförbundet.

Fortsatt fokus på paragolf

Samarbetet har även under kommande avtalsperiod stort fokus på paragolfverksamhet. Folksam fortsätter som titelsponsor till den nationella paragolftouren Folksam Paragolf Tour.

De bidrar också till breddutveckling genom Folksams stimulansbidrag, som årligen fördelar 200 000 kronor till golfklubbar som har eller vill starta upp verksamhet för personer med funktionsnedsättning.

Nyhet – officiell partner till golflandslaget

Folksam är även en betydande partner till SGF:s övriga tävlingsverksamhet, inklusive nationella juniortävlingar och de svenska proffstourerna. Från och med 2024 blir Folksam titelpartner till en deltävling på herrarnas proffstour MoreGolf Mastercard Tour.

Nytt i avtalet är att Folksam blir en officiell partner till SGF:s landslagsverksamhet, Swedish Golf Team.

Partner sedan 2006

Folksam har varit SGF:s partner inom medlemsförsäkringar sedan 2006. 2018 växlade Folksam upp samarbetet och antog rollen som huvudpartner. Som huvudpartner kan Folksam också erbjuda förmånliga sakförsäkrings- och sparandeprodukter för klubbar och golfare.

Golf är en av Sveriges största idrotter med 448 golfklubbar, drygt 530 000 medlemskap och över nio miljoner spelade ronder under 2022.