Svenska golflandslaget och Capio Artro Clinic inleder samarbete

Målet med avtalet är att alla landslagsaktiva golfare inom Swedish Golf Team ska få rätt typ av medicinsk hjälp under sin karriär och ges möjlighet till snabb vård vid skador.

Capio Artro Clinic har lång erfarenhet av att arbeta med idrottsutövare på alla nivåer. Partnerskapet innebär att golflandslaget med stöd av Capio får medicinsk support till alla landslagsaktiva inom golfen.

Fokus ligger på ortopedi och rehab, och samarbetet skapar möjligheter att förbättra resurser både för träning och tävling. 

– Det är naturligt för Capio Artro Clinic att ha nära samarbeten med elitidrotten och det är därför mycket spännande att nu få jobba tillsammans med golflandslaget. Vi kommer kunna stötta med förebyggande utbildning, initiera tidig rehabilitering i syfte att undvika långa skadeperioder och förstås bidra med ortopedisk kompetens när en spelare är skadad, säger Gustaf Storm, VD för Capio Artro Clinic.
 

”Bättre förutsättningar att kunna satsa för fullt”

Capio Artro Clinic är Sveriges ledande klinik för idrottsskador och har sin huvudverksamhet på Sophiahemmet i Stockholm. De har varit verksamma sedan i början av 1990-talet och har ett nära samarbete mellan ortopeder och fysioterapeuter specialiserade på idrottsmedicin.

– En golfspelare har ofta en lång karriär och det krävs en stor träningsmängd för att kunna etablera sig och hålla sig kvar på högsta nivå. Att drabbas av en skada är ett tufft avbrott och kan i värsta fall betyda att man inte kan fortsätta sin satsning. Att få tillgång till bästa tänkbara sjukvård är ofta avgörande, säger Katarina Vangdal, förbundskapten för Swedish Golf Team.

– I och med vårt samarbete med Capio får vi nu tillgång till en professionell och kompetent medicinsk partner, vilket kommer bidra till att svenska spelare får bättre förutsättningar att kunna satsa för fullt. Vi får också tillgång till kompetens och erfarenhet som innebär att vi höjer kvaliteten på vår verksamhet, säger Katarina Vangdal.
 

Möjlighet till hjälp på flera orter

Avtalet mellan golflandslaget och Capio ger landslagsspelarna möjlighet att snabbt få hjälp vid skador. På Sophiahemmet i Stockholm utför Capios läkarteam både mottagning och operation, och i rehabgymmet kommer Capios fysioterapeuter att träna med de som genomgår rehab eller behöver förebyggande träning. 

Skadade golfspelare kommer också kunna dra nytta av de andra enheterna inom Capio – till exempel specialistsjukhuset Capio Movement i Halmstad – och den övriga kompetens som finns inom koncernen.
 

För mer information och eventuella frågor, kontakta:

Katarina Vangdal, förbundskapten Swedish Golf Team
E-post:
katarina.vangdal@golf.se, mobil 070-858 42 01

Gustaf Storm, verksamhetschef och VD Capio Artro Clinic
E-post:
gustaf.storm@capio.se, mobil: 070-768 25 96

 

Om Svenska Golfförbundet
Svenska Golfförbundet (SGF) bildades 1904 och är ett av Sveriges äldsta och största specialidrottsförbund med 449 klubbar och 555 332 medlemskap fördelade på 21 distrikt. SGF:s vision är Världens bästa golf – för alla och förbundet arbetar för att öka synligheten kring golf som motions- och tävlingsidrott och golfens stora samhällsnytta. Läs mer på golf.se.