Ny titelsponsor till SM Match

Från och med 2021 tar ett av Sveriges äldsta mästerskap namnet Big Green Egg Swedish Matchplay Championship. Herrarna spelade sitt första SM i matchspel 1904, 1911 var det damernas tur och sedan 2020 även för paragolfare.

Svenska Golfförbundet är glada över att presentera det nya partnerskapet med Big Green Egg, originalet inom kamadogrillar. Parterna har ingått ett fyraårigt avtal som inkluderar titelsponsorskap för dam-, herr-, och paragolfmästerskapen i matchspel 2021–2024. Samarbetet är ett steg i ledet för att öka intresset och synligheten för ett traditionsrikt mästerskap med många kända namn ingraverade på segerpokalerna.

– Vi är stolta och glada över att få välkomna Big Green Egg till vår verksamhet. Genom Big Green Eggs övriga golfsamarbeten i andra europeiska länder kommer segrarna i dam- och herrmästerskapen i Sverige under åren att erbjudas möjlighet att få spela tävlingar utomlands på högre tournivåer, säger Frida Bräster, ansvarig för de svenska proffstourerna MoreGolf Mastercard Tour och Nordic Golf Tour.

– Vi ser med glädje fram emot att starta detta nära samarbete med Svenska Golfförbundet. Big Green Egg har under många år samarbetat med kockeliten och många golfrestauranger för att erbjuda kulinariska läckerheter under och efter golfrundan. Genom vår nya roll som partner till golfförbundet kommer vi gemensamt kunna erbjuda golfentusiasten tillika gourmanden fördelaktiga erbjudanden och kulinariska upplevelser både på golfbanan och i hemmet, säger Bob Evertse, VD för Big Green Egg Sverige.

Del av de nordiska proffstourerna

Först ut att spela Big Green Egg Swedish Matchplay Championship 2021 är damerna som spelar på Johannesberg Golf 29 juli–1 augusti. Titelförsvarare är Linn Grant, som under 2021 rankats som en av världens bästa amatörer. Tävlingen är del av Nordic Golf Tour och ingår även i Ladies European Tour Access Series.

Herrarna och paragolfarna spelar på Skövde GK den 21–24 september. I herrtävlingen, som är del av MoreGolf Mastercard Tour, är Martin Eriksson titelförsvarare. I fjol blev Joakim Björkman och Richard Hoff de historiska första svenska mästarna vid paragolftävlingen som är kopplad till Folksam Paragolf Tour.

Kommande spelplatser för damerna är 2022 på GolfUppsala Edenhof, 2023 på Jönköpings GK och 2024 på Sands GK. Herrarna spelar på GolfUppsala Söderby 2022 och på Skövde GK 2023. Paragolfmästerskapet går på GolfUppsala Edenhof 2022 och på Jönköpings GK 2023.

Breddtävling i samarbete med Golf GameBook

Mästerskapen kommer få synlighet genom KlubbTV.nu och när pandemin tillåter finns planer på flertalet aktiviteter som ska locka publik till banorna. Samarbetet innebär också att fler får ta del av mästerskapen genom digitala tävlingsformer som ger golfare chans att uppleva spel på plats med proffsen.

Detta sker genom appen Golf GameBook, där Big Green Egg i år blir avsändare för en nationell ”challenge” där de fyra bästa spelarna kommer att göra upp i en final i samband med herr- och paragolftävlingen på Skövde GK. Under 2022 kommer detta koncept att utvecklas ytterligare, genom en digital breddtävling i matchspelsformat med en nationell final.

För mer information, kontakta:

Mathias Resare, marknadschef Svenska Golfförbundet
mathias.resare@golf.se, 072-547 61 89 

 

Om Big Green Egg
Big Green Egg är den mest älskade kamadogrillen gjord av high-tech keramik utvecklad av NASA. Sedan 1974 är vi makers av fina minnen. Big Green Egg är originalet av kamadogrillar. The Evergreen. Med ett Big Green Egg öppnas en helt ny värld full av kulinariska möjligheter för outdoor cooking. Big Green Egg finns till försäljning online samt i butik. I Sverige finns det sju olika modeller att välja mellan. Läs mer om Big Green Egg och alla dess möjligheter för dig som matlagningsintresserad på biggreenegg.eu/se.
 

Om Svenska Golfförbundet
Svenska Golfförbundet (SGF) bildades 1904 och är ett av Sveriges äldsta och största specialidrottsförbund med 448 klubbar och 538 962 medlemskap fördelade på 21 distrikt. SGF:s vision är Världens bästa golf – för alla och förbundet arbetar för att öka synligheten kring golf som motions- och tävlingsidrott och golfens stora samhällsnytta. Läs mer på golf.se.