Isaberg Golfklubb värd för ANNIKA Invitational Europe 2021

32 år efter att Annika Sörenstam debuterade på Ladies European Tour som amatör under Gislaved Ladies Open, återvänder hon nästa år till Smålandsklubben med sin internationella flickjuniortävling. I startfältet finns 78 av Europas bästa golftjejer upp till 18 år.

Sommaren 2021 kommer världens genom tiderna bästa damgolfare till Isabergs Golfklubb för den nionde upplagan av ANNIKA Invitational Europe. Tredagarstävlingen är den största flickjuniortävlingen i Europa, och samlar de högst placerade spelarna på amatörrankingen.

– Vi ser verkligen fram emot nästa års tävling på Isaberg GK, speciellt efter det här året, då vi tvingats ställa in alla våra tävlingar på grund av Covid-19. Nu känner vi oss ännu mer motiverade inför nästa år och vi kommer tillbaka med nya fräscha tag och ännu mer energi, säger Annika Sörenstam och fortsätter:

– Jag gillar att vi kan lägga tävlingen på olika banor i Sverige och det ska bli kul att komma tillbaka till Isaberg. Jag har hört att det har hänt mycket sedan 1989 då jag spelade där sist, och att det har blivit en fantastisk anläggning, som jag tror blir perfekt för tjejerna med alla aktiviteter på och utanför banan.

Daniel Peterson, ordförande i Isaberg Golfklubb, ser fram emot värdskapet och en minnesvärd vecka för alla inblandade.

– Isaberg GK är mycket glada och stolta att få vara värd för ANNIKA Invitational Europe 2021. Det är vår strategi att få stora tävlingar till klubben och nu passade det oss perfekt att anta denna utmaning. Vår fina anläggning tillsammans med näringslivet och den unika turistnäring som finns i vår region gör att vi känner oss väldigt trygga i att ANNIKA Invitational 2021 kommer bli en fantastisk upplevelse och ett minne för livet för alla deltagare, partners, funktionärer och publik.


Ger kvalpoäng till Ping Junior Solheim Cup 2021

ANNIKA Invitational Europe har spelats i Sverige sedan 2012 och är en av sju tävlingar som Sörenstams stiftelse ANNIKA Foundation arrangerar årligen runtom i världen. Tävlingen är öppen för 78 flickjuniorer upp till 18 år och inkluderar de främsta spelarna i Europa. Tidigare segrare av tävlingen är bland andra Linnea Ström, idag proffs på LPGA-touren.

Exakta datum för 2021 års upplaga av tävlingen är ännu inte fastställt. Något som är klart är dock att tävlingen är en del av Women’s World Amateur Golf Ranking och en av kvaltävlingarna till Ping Junior Solheim Cup som avgörs dagarna före Solheim Cup i Ohio 2021.
 

Tävlingen 2020 inställd

Årets upplaga av ANNIKA Invitational Europe, som var planerad att spelas på Halmstad GK, har tyvärr fått ställas in på grund av rådande coronapandemi. Halmstad kommer istället att stå värd för tävlingen 2022, i samband med att tävlingen firar tio år i Sverige.
 

Digital utmaning för juniorer i juni – vinn träff med Annika

I år har ANNIKA Foundation istället skapat en utmaning för juniorer från 13–21 år, i samarbete med Svenska Golfförbundet, Golf GameBook och Isaberg GK, med en unik upplevelse i potten.

En vinnare får, tillsammans med en kompis, träffa Annika Sörenstam personligen och medverka på aktiviteter med spelarna i ANNIKA Invitational 2021. Boende och mat på Isaberg för vinnaren, en vän och en förälder ingår. Utmaningen är öppen mellan 1 och 26 juni. Reglerna är enkla – gå med i utmaningen i Golf GameBook och spela fyra golfronder där du för scoren i appen.


För mer information, kontakta: 

Daniel Rosendahl, projektledare på Svenska Golfförbundet
daniel.rosendahl@golf.se, 073-415 43 50

 

Högupplösta bilder finns att ladda ner längst ner i utskicket. Fria att använda, ange foto: Svenska Golfförbundet för bilder på Annika Sörenstam och foto: Isaberg GK för bilder från klubben.
 

Läs mer om ANNIKA Invitational Europe på golf.se.