Revanschsuget lag till handigolf-EM i Spanien

Medalj är målet för de fyra meriterade spelare som är uttagna att representera Sverige i lag-EM 4–6 juni. EGA European Team Championship for Golfers with Disability spelas på Real Novo Sancti Petri Golf Club, söder om Cadiz. 

Bilden: Johan Kammerstad är en av spelarna som är ute efter revansch efter Sveriges fjärdeplats i lag-EM 2017. En av hans största meriter är segern i Australian All Abilities Championship 2018, där tolv av världens bästa handigolfare spelade tillsammans med proffsen i Australian Open. Foto: Christian Hamilton

– Sverige ställer upp med rutinerade spelare med många internationella meriter. Novo Sancti Petri är en utmanande bana med luriga greenområden och mycket vind som kan ställa till det för spelarna, säger Daniel Stark, coach för svenska handigolflandslaget.

Daniel Stark har ansvarat för handigolflandslaget sedan 2004 och har många stora framgångar på meritlistan som landslagscoach, bland annat VM-guld, flera EM-guld och British Open-segrar. Så här presenterar han de svenska landslagsspelarna i lag-EM 2019:

Marcus Malo, Delsjö GK
– Marcus Malo är den mest rutinerade av alla spelare i handigolflandslaget. Han har varit med i världseliten under många år och vunnit flera stora mästerskap inklusive lag-VM 2014. Marcus är en taktiskt skolad golfare som inte slarvar bort något i onödan. Magisk på att förbereda sig inför tävlingar.
 

Johan Kammerstad, Eskilstuna GK
– Johan Kammerstad har många segrar, både EM- och VM-guld. Men den tävling han rankar högst är nog Australian All Abilities Championship 2018 där han vann på ett imponerande sätt. Johan slog flera av herrproffsen i den parallella tourtävlingen Australian Open, några av dem så bra som topp 20 i världen (läs mer här). Bäst när det gäller!
 

Joakim Björkman, Orresta GK
– Joakim Björkman har rutin från många landslagsuppdrag över hela världen och flera segrar i mästerskap och internationella tävlingar. Joakim har haft flera bra år ute i Europa och det finns inte många i världen som slår bättre wedgar än honom. Nu ser det ut som att även det långa spelet börjar sitta bra, så här kan det bli låga resultat. Joakims senaste tävling var US Open där han slutade på en femte plats.
 

Rasmus Lia, Idrefjällens GK
– Rasmus Lia har utvecklats enormt under de senaste åren. 2016 vann han svenska Handigolf Tour som den yngsta segraren någonsin. I fjol blev det bronsmedalj vid mästerskapsdebuten i individuella handigolf-EM, efter lagkamraten Johan Kammerstad. Rasmus har startat året med en seger i Sverige och en andra plats i Italian Open. Här har vi handigolfens svar på Brooks Koepka, ett riktigt fysfenomen.
 

Högupplösta bilder

Högupplösta bilder på spelarna kan laddas ned här. Ange fotograf (se namn på fotograf för respektive bild då du klickar på bilden).
 

För mer information och kontakt med spelare

Daniel Stark, coach handigolflandslaget
E-post: daniel.stark@hgk.se, mobil: 070-858 40 29
 

Fakta

Speldatum: 4–6 juni 2019
Spelplats: Real Novo Sancti Petri Golf Club i södra Spanien
Format: Foursome dag 1, greensome dag 2 och singelspel dag 3
Mer information, startlistor och resultat: Se tävlingens officiella hemsida