Göran Zachrisson delade ut golfstipendier

Anna Nordfors, Göteborgs Golf Klubb och Linus Jonsson, Landeryds Golfklubb har tilldelats det nyinstiftade Göran Zachrisson-stipendiet.

Stipendiet som i år delas ut för första gången instiftades av Svenska Golfförbundet och Nordic Entertainment Group och ska uppmuntra ungdomar till att testa sina färdigheter mot naturens och konkurrenters krafter i tävling på de brittiska öarna. Något som ligger Zachrisson särskilt varmt om hjärtat.

– Det är mycket hedrande att få dela ut det här stipendiet i mitt namn. Jag vill att det i första hand ska bidra till glädje, och att ungdomarna får vara med om att spela på några av de bästa banorna i världen, möta de duktigaste spelarna och att de får känna lukten av spelets historia. För det var utmed havet det började, säger Göran Zachrisson som personligen ringde upp de båda stipendiaterna för att berätta om priset.

­– Det var lite pirrigt, jag hade inte förväntat mig att han skulle ringa. Det är en person jag ser upp till. Det är jättekul att bli tilldelad detta och få möjligheten att spela utomlands och mäta sig med spelare från runt om i världen, säger Linus Jonsson.

– Tanken är att spela British Boys, en tuff men lärorik tävling där jag får chansen att mäta mig med de bästa, säger Jonsson.

Vad betyder det för dig att få stipendiet?

– Det betyder enormt mycket och är viktigt för framtiden. Självförtroendet växer när man märker att andra tror på en.

Anna Nordfors, Göteborgs Golf Klubb, om att tilldelas Göran Zachrisson-stipendiet 2018:

– Det betyder väldigt mycket. Jag blev överraskad, det var inget jag hade väntat mig. Det känns jättestort och jag är hedrad. Det får mig att vilja träna ännu mer, säger Nordfors.

– Det ska bli väldigt kul att åka till de brittiska öarna och spela. Jag ser framemot att spela linksbanor, det blir en utmaning och det är alltid roligt.

Hur ska du använda stipendiet på 20 000 kronor?

– Jag kommer antagligen att spela British Amateur till sommaren.

Motivering för Anna Nordfors
”Anna Nordfors har under många år visat att hon har en stark inre motivation att utvecklas som golfspelare. Hennes höga ambition och vilja att ta sig till toppen karaktäriseras av stor träningsmängd, bra tränarsamarbete och medvetenhet om att golfutveckling handlar om många olika delar. Vid flera tillfällen har hon på egen hand (utan landslag) tagit sig till USA och de brittiska öarna för att få internationell tävlingserfarenhet. På alla plan är hon en perfekt mottagare av detta stipendium.”

Motivering för Linus Jonsson
”Linus Jonsson, 17 år från Landeryds Golfklubb och Linköpings golfgymnasium, tilldelas stipendiet för den seriositet och noggrannhet, med vilken han tar sig an sin golfsatsning. Att tävla och få chansen till nya lärdomar är det som motiverar Linus att jobba hårt varje dag. Möjligheten att få tävla på brittiska öarna kommer ge honom värdefulla insikter i hans strävan att nå toppen.”

Bakgrund till Göran Zachrisson-stipendiet
Göran Zachrisson är en av svensk golfsports främsta ambassadörer. Hans allmänbildning och djupa kunskaper om golfsporten och dess traditioner återspeglas i Görans sätt att berätta, oavsett sammanhang. Hans egen nyfikenhet lägger grunden till att skapa intresse hos oss som lyssnar eller läser det han så skickligt förmedlar. Tävlingar och spel på de brittiska öarna ligger Göran särskilt varmt om hjärtat.

Den 14 maj 2018 fyllde Göran Zachrisson 80 år. Svenska Golfförbundet och Nordic Entertainment Group har därför instiftat Göran Zachrisson-stipendiet, ett pris som ska uppmuntra ungdomar till att testa sina färdigheter mot både naturens och konkurrenters krafter i tävling(ar) på de brittiska öarna. Stipendiet delas årligen ut till två ungdomar, kille och tjej, som på resan ska medföljas av tränare eller ledare. Summan är 20 000 kronor vardera.

Stipendiekommittén Göran Zachrisson-stipendiet
Wilhelm Burman, Nordic Entertainment Group
Carl Gustavsson, coach flicklandslaget
Carl Magnusson, coach pojklandslaget
Linda Appelblad, koordinator stipendiekommittén
Petra Lindström, ordförande

För mer information, kontakta
Petra Lindström 
petra.lindstrom@golf.se 
08-622 15 54

Bilden: Anna Nordfors. Foto: Göran Söderqvist