Ola Lindgren ny headcoach i Swedish Golf Team

Den tidigare herrlandslagscoachen blir övergripande ansvarig för herrverksamheten från pojklandslag till proffsverksamhet. Ola Lindgren tar över rollen efter Rickard Lindberg som valt att gå vidare i sin karriär.

Ola Lindgren, 41 år, har varit anlitad av Svenska Golfförbundet (SGF) sedan 2005 och jobbat med framtid-, pojk- och herrverksamhet. Parallellt med sitt nya uppdrag som headcoach för herrverksamheten i Swedish Golf Team kommer han att fortsätta sin tjänst som ansvarig för elit- och juniorverksamhet på Göteborgs Golf Klubb.

– Precis som sin föregångare har Ola Lindgren lång erfarenhet som tränare och coach och vet hur man bygger verksamhet från grunden och hur man tar spelare till nästa nivå, säger Katarina Vangdal, förbundskapten för Swedish Golf Team.

– Vi har ett rutinerat och starkt team av coacher och jag ser fram emot att utveckla verksamheten vidare i Rickards anda. Svensk golf står stark men vi kommer att behöva jobba hårt och verkligen utnyttja våra konkurrensfördelar för att fortsätta leverera, säger Ola Lindgren, nybliven headcoach för herrverksamheten i Swedish Golf Team.

Rickard Lindberg, som valt att gå vidare i sin karriär efter elva år inom Swedish Golf Team, har gjort en gedigen insats i svensk golf. Han började sin tränarbana i mitten av 90-talet på Surahammars GK och blev år 2000 heltidsanställd på Västerås som elit- och ungdomsansvarig. Där byggde han upp verksamheten bland annat genom att utbilda ledare.

2007 anställdes Rickard på SGF, inledningsvis som ansvarig coach för pojklandslaget och de senaste åren ansvarig coach för herrverksamheten. Han har genom åren jobbat med flera av våra bästa svenska herrspelare som han många gånger mött i ung ålder och där gediget hårt arbete ger resultat. Han slutar sin tjänst på SGF den 31 oktober 2018.

– Rickard Lindbergs kompetens och karaktär har varit en starkt bidragande orsak till de framgångar svensk herrgolf har haft under senare år från pojklandslag upp till högsta tournivå. Det har varit en stor förmån att få jobba tillsammans med Rickard och vi önskar honom lycka till i framtiden med nya spännande uppdrag, säger Katarina Vangdal.
 

För mer information, kontakta:

Katarina Vangdal, förbundskapten
Tel: 070-858 42 01, e-post: katarina.vangdal@golf.se

Ola Lindgren, headcoach herr
Tel: 070-863 37 17, e-post: ola.lindgren@golf.se