Golfseger i Tyskland för Linn Grant

Linn Grant, 17 år, från Rya Golfklubb segrade i German Girls Open som avgjordes på Golf Club St. Leon Rot 1–3 juni. Detta är Linns andra raka seger internationellt, hon segrade tidigare i år i Helen Holm Scottish Women's Open Championship.

Med inledande ronder på 66 och 68 slag var Linn i ledning inför lördagens avslutande rond. Den sista ronden bröts vid två tillfällen på grund av åska. Tyvärr innebar avbrotten att sista ronden inte kunde spelas klart vilket innebar att resultatet efter andra ronden blev slutresultat.

- Jag hade inga förväntningar på mig själv efter att jag har haft en månad med mycket skola. Självklart går jag alltid in med inställningen och målet att vinna men denna gången tänkte jag inte så mycket på det. Jag spelade mitt eget spel och stressade inte upp mig. Jag visste att det fanns utrymme för mycket birdies och tog det väldigt lugnt när dom rullade i, säger Linn Grant efter segern.

-Det känns dock bittert att tävlingen avslutades innan mina sista hål under finalvarvet på grund av dåligt väder. Jag hade gärna velat spela klart och känt att det blev ett avslut på tävlingen, säger Linn Grant efter segern.

Linn ledde med några slag när tävlingen blåstes av. Julia Engström som startade dagen som delade trea hade spelat upp sig till andra plats när tävlingen bröts, detsamma hände förra året vid denna tävling för Julia.

Det svenska flicklandslaget har dominerat europeisk amatörgolf under 2017. Av de tävlingar som räknas för kvalificering till PING Junior Solheim Cup har hittills fem spelats och i fyra har det blivit svensk seger.

I German Girls slutade de fem svenskorna i flicklandslaget alla i toppen och spelade till sig poäng i jakten på en plats i Europas lag till PING Junior Solheim Cup. Segern tog Linn Grant, Julia Engström - Ringenäs Golfklubb slutade delad trea medan Frida Kinhult - Skaftö Golfklubb, Beatrice Wallin - Hills Golfklubb och Maja Stark - Abbekås Golfklubb alla delade plats åtta.

Nästa kvaltävling till PING Junior Solheim Cup är Ladies British Open Amateur Championship 13-17 juni och därefter är det ANNIKA Invitational Europe på Hamlstad Golfklubb i midsommarveckan.

Nations Cup är en lagtävling med tre spelare i laget som avgörs i samband med internationella amatörtävlingar. Sverige har segrat i årets alla fem hittills spelade och i German Girls Open blev det till och med dubbelt svenskt i topp då Sveriges båda lag slutade etta och tvåa.  

German Boys Open spelades samtidigt på samma anläggning som German Girls Open. Där visade David Nyfjäll från Upsala Golfklubb att han har ett spel som kan konkurrera internationellt och slutade delad trea.

Resultat German Girls Open
1 Grant, Linn SWE 66 68 - 134 -12
2 Spitz, Emma AUT 66 69 - 135 -11
t3 Fuller, Annabell ENG 69 67 - 136 -10
t3 Engström, Julia SWE 67 69 - 136 -10
t3 Don, Caterina ITA 67 69  -136 -10
6 Henseleit, Esther Hamburger GC 67 70 - 137 -9
7 Louis, Clarisse BEL 71 67 - 138 -8
t8 Kinhult, Frida SWE 70 69 - 139 -7
t8 Stark, Maja SWE +3,7 70 69 - 139 -7
t8 Wallin, Beatrice SWE 69 70 - 139 -7

Resultat German Boys Open
1 Hanisch, Falko Stolper Heide, GC 69 66 - 135 -9
2 Zuska, Jiri CZE 67 70 - 137 -7
t3 Nyfjäll, David SWE 69 70 - 139 -5
t3 Bachem, Nick Marienburger GC 68 71 139 – 5
t3 De Bruyn, Jannik Hösel, GC 69 70 - 139 -5

Svenska amatörsegrar 2017
Frida Kinhult, Skaftö Golfklubb, segrade i Spanish International Ladies Amateur Championship som spelades på Sherry Golf Jerez 1–5 mars 2017.

Ingrid Lindblad, Ringenäs Golfklubb, segrade med fyra slag i Irish Girls U18 Open Stroke Play Championship som avgjordes 9 april. Är inte kvaltävling till Junior Solheim Cup.

Amanda Linnér, Hills Golfklubb, gick segrande ur finalen i French International Lady Juniors Championship som avgjordes annandag påsk på Saint Cloud Golf Club utanför Paris. Hon besegrade klubbkompisen från Hills GK Beatrice Wallin i finalen.

Linn Grant, Rya Golfklubb, segrade i Helen Holm Scottish Women's Open Championship som 23 april avgjordes på Royal Troon Golf Club

Ludvig Åberg, Eslövs Golfklubb, segrade i Fairhaven Trophy som avgjordes 7 maj på Fairhaven Golf Club söder om Blackpool på Englands västkust

Linn Grant, Rya Golfklubb, segrade i German Girls Open som spelades på Golf Club St. Leon Rot 1-3 juni.