Ahlsell blir officiell leverantör till Svenska Golfförbundet

Syftet med samarbetet är att förbättra klubbarnas inköpsrutiner, sänka klubbarnas driftskostnader samt starta en utbildningsfond som ger anställda möjlighet till kompetensutveckling inom valda skötselområden på klubben.

Ahlsell har varit en samarbetspartner till Svenska Golfförbundet sedan 2011, men nu utökas samarbetet ytterligare. Det nya avtalet ger Sveriges golfklubbar möjlighet att handla ur hela Ahlsells sortiment med över 100 000 lagerförda produkter.

– Vi kan hjälpa klubbarna att ta ett helhetsgrepp över sina inköp och även styra mot energieffektivisering, hållbarhet och andra önskade mervärden. Klubbarna väljer själva om de vill ha leveranserna ut till klubben eller för avhämtning i någon av våra 100 butiker, säger Christer Mårs, divisionschef för VA och bygg på Ahlsell.

Ahlsell är det ledande tekniska handelsbolaget i Norden och tillhandahåller produkter som täcker stora delar av drifts- och underhållsbehovet på en golfanläggning. I sortimentet ingår allt från ljuskällor till klubbhusen, verktyg och arbetskläder till banarbetaren till dränering och VA-material till banan.

– Vi tror att Sveriges golfklubbar kan sänka sina driftkostnader genom Ahlsells förmånliga erbjudanden och kompetens inom inköpsrutiner. Klubbens personal kommer också att minska tiden de lägger på inköp och restid, tack vare ett heltäckande sortiment från en och samma leverantör och bra leveransvillkor. Det finns både pengar och tid att spara för klubbarna, säger John Lindberg, projektledare på SGF.

En viss procent av golfklubbarnas inköpsvolymer avsätts till en utbildningsfond dit klubbar kan ansöka om utbildningsbidrag för alla sina anställda. Med högre kompetensutveckling kommer såväl anställda som medlemmar och gäster få en bättre service och upplevelse.

Mer om det nya golfavtalet finns på golf.se/ahsell
 

För mer information, kontakta:

Christer Mårs, divisionschef Ahlsell Sverige AB
Telefon: 08-6857046, e-post: christer.mars@ahlsell.se

John Lindberg, projektledare Svenska Golfförbundet
Telefon: 08-622 15 63, e-post: john.lindberg@golf.se