Svensk golfseger i Dixie Amateur

Det blev svensk seger genom Hannes Rönneblad från Kungsbacka Golfklubb när den 85:e upplagan av Dixie Amateur avgjordes i Coral Spings Florida. Hannes avslutade med 67 slag (-5) vid den fjärde ronden. Segermarginalen till tvåan Marcus Svensson från Halmstad Golfklubb blev tre slag, även Marcus avslutade med 67 slag.

Det blev svensk seger genom Hannes Rönneblad från Kungsbacka Golfklubb när den 85:e upplagan av Dixie Amateur avgjordes i Coral Spings Florida. Hannes avslutade med 67 slag (-5) vid den fjärde ronden. Segermarginalen till tvåan Marcus Svensson från Halmstad Golfklubb blev tre slag, även Marcus avslutade med 67 slag.

- Jag kom hit för att sätta mig i situationen att kunna vinna! Jag tycker att jag hanterade sista varvet riktigt bra och mitt spel var stadigt hela ronden, säger Hannes Rönneblad.

- Spelet var väldigt stabilt, men hade behövt sätta några fler puttar för att komma ikapp. Jag visste att Hannes var -5 med några hål kvar att spela så jag försökte verkligen göra birdie sista hålet men lämnade tyvärr putten kort. Jag är ändå nöjd med min insats idag, säger Marcus Svensson.

Tävlingen avgjordes på Heron Bay GC och TPC Eagle Trace som båda har varit spelplats för Honda Classic på PGA-tour och är banor som kräver bra spel.

Hannes hade ronder på 71-69-73-67 för totalt 280 och -8. Marcus hade 69-71-76-67 för totalt 283 och -5.

-Jag är väldigt nöjd med hur herrspelarna skötte sin träning, kost och vila under tävlingen. Att resultaten även var med oss på några håll gör det givetvis ännu roligare, säger Jonnie Eriksson coach herrlandslaget.

- Marcus har spelat solid golf hela veckan och jag är inte förvånad att han är där och hugger sista varvet. Han krigade för varje slag idag och det kunde absolut blivit några slag bättre säger, Carl Magnusson coach pojklandslaget.

Det var inte bara Hannes och Marcus av de svenska spelarna som gjorde en bra tävling i Florida dagarna före jul. Johannes Axell, Vadstena Golfklubb och Fredrik Niléhn, Delsjö Golfklubb slutade båda på delad sjätteplats medan Tim Widing från A6 Golfklubb hamnade på delad tiondeplats.

Detta är den senaste i raden av svenska amatörframgångar under 2015. Hannes tog med segern i Dixie Amateur den tionde internationella svenska amatörsegern under året och då har inte de segrar som svenska spelare tagit på college räknats med.

Dixie Amateur har spelats sedan 1924 och två svenskar har tidigare segrat och därefter gått vidare och gjort detsamma på PGA-tour. Jesper Parnevik tog hem segern 1986 och 2007 var det David Lingmerth som höjde pokalen.

Resultat

För mer information kontakta Jonnie Eriksson +46 70-858 40 49 

Bilder får användas fritt och gratis, ange fotograf Göran Söderqvist