Svenska Golfförbundet på ny Sverigeturné

Med start tisdag 29 januari i Malmö kör Svenska Golfförbundet (SGF) igång verksamhetsseminarierna. Med fyra nya orter, 16 totalt och en förhoppning om ett nytt deltagarrekord. Årets tema tar fasta på att behålla och rekrytera golfare.

Med start tisdag 29 januari i Malmö kör Svenska Golfförbundet (SGF) igång verksamhetsseminarierna. Med fyra nya orter, 16 totalt och en förhoppning om ett nytt deltagarrekord. Årets tema tar fasta på att behålla och rekrytera golfare.

2012 hade seminarierna över 1 300 deltagare från 300 av landets golfklubbar. Målsättning för 2013?

- Klart att vi vill sätta ett deltagarrekord. Vi vill definitivt locka fler klubbar att vara med på seminarierna som varit mycket uppskattade bland deltagarna som känt att man fått med sig något användbart hem till klubben säger Daniel Rosendahl, projektledare för verksamhetsseminarierna.

Tanken är att dagen riktar sig till alla som har något med verksamheten på klubben att göra. Liksom fjolårets seminarieturné delas dagen in i fyra delar som kan attrahera så många personer i klubbens verksamhet som möjligt. Det handlar om Bana/Anläggning, Styrelse/Ledning, Idrott/Golfspelet samt Administration/Reception.

- Nytt är att vi utökat antalet dagar till 16 istället för 12 i år. Fyra orter är nya. Det är Tällberg, Kristianstad, Västerås och Karlstad. Första stopp på resan som går från syd till nord blir Malmö den 29 januari och seminarierna avslutas i Luleå den 25 april, säger Daniel Rosendahl.

Vilka erfarenheter tar ni med er från årets utvärdering in i kommande seminarier?

- Vi utökar antalet orter för att vi vill öka spridningen geografiskt, men också för att deltagarna enklare ska kunna ta sig till ett seminarium och därmed når vi förhoppningsvis ännu fler klubbar och personer. Långt att åka har varit en synpunkt från deltagarna som vi nu åtgärdar, säger Daniel Rosendahl.

Vad har då projektledaren själv för förväntningar på seminarieturnén?

- Jag ser som vanligt framemot att komma ut i landet och träffa våra klubbar då jag tror att det fysiska mötet är av största vikt för att vi gemensamt ska kunna utveckla golfen i framtiden samt fortsätta vara den starka idrott som vi i dag är, avslutar Daniel Rosendahl.

Här är alla orter och datum för verksamhetsseminarierna:
29/1 Malmö, 30/1 Kristianstad, 5/2 Växjö, 6/2 Jönköping, 19/2 Falkenberg, 20/2 Göteborg, 5/3 Skövde, 6/3 Karlstad, 12/3 Linköping, 13/3 Västerås, 18/3 Stockholm, 21/3 Stockholm, 9/4 Tällberg, 10/4 Gävle, 23/4 Östersund, 25/4 Luleå.

Medierepresentanter
är förstås varmt välkomna till årets seminarier. Kontakta projektledaren Daniel Rosendahl för mer information kring schemat och innehåll. Telefon: 08-622 15 34 eller daniel.rosendahl@golf.se

Läs mer om SGF:s seminarieverksamhet