Sverige siktar på ny VM-medalj

Tre regerande europamästarinnor representerar Sverige när lag-VM för amatörer i golf spelas i Turkiet 27-30 september. Daniela Holmqvist Lidingö GK, Nathalie Månsson Saltsjöbadens GK och Madelene Sagström Enköpings GK. Fyra mästerskap i rad har det blivit svensk medalj.

Tre regerande europamästarinnor representerar Sverige när lag-VM för amatörer i golf spelas i Turkiet 27-30 september. Daniela Holmqvist Lidingö GK, Nathalie Månsson Saltsjöbadens GK och Madelene Sagström Enköpings GK. Fyra mästerskap i rad har det blivit svensk medalj.

Den 25:e upplagan av lag-VM, Women´s World Amateur Team Championship avgörs 27-30 september på Gloria Golf Club.  Sverige har starka traditioner i lag-VM. Vid de fyra senaste mästerskapen har det blivit medalj; 2004 guld, 2006 silver, 2008 guld och 2010 brons. I dessa lag har bland annat Karin Sjödin, Anna Nordqvist, Caroline Hedwall, Pernilla Lindberg, Caroline Westrup, Louise Larsson och Louise Stahle spelat. 

 - Vi kommer ha tre VM-debutanter i Turkiet men det är inga ovana mästerskapsspelare. Det är tre erfarna spelare som kommer att ge allt för att Sverige ska prestera på topp. De går nu in i en tuff och intensiv period av förberedelser och vi ser fram emot att följa deras jakt på medaljer i Turkiet, säger förbundskapten Katarina Vangdal.

Sveriges VM-spelare är de här:

Madelene Sagström, 19 år, Enköpings GK /LSU (Louisiana State University)

”Madde” har ett fantastiskt spel i sig och har under första säsongen på college visat att hon fortsätter att utvecklas. Hon har vid ett flertal tillfällen varit med i toppen och även vunnit stora amatörtävlingar. Var med och tog guld vid lag-EM i fjol. Madde slår långt med stor stabilitet i sitt spel.

 Daniela Holmqvist, 24 år, Lidingö GK

Daniela har haft en spikrak uppåtgående utvecklingskurva sedan guldet i lag-EM ifjol. På college har hon radat upp topplaceringar hela året med segern på Hawaii som höjdpunkt. Daniela är en tuff spelare och är riktigt stabil i sitt långa spel.

Nathalie Månsson, 23 år, Saltsjöbadens GK

”Nattis” har precis avslutat sina fyra år på college i Tennessee och satsar under hösten på att kvala in till LPGA. Hon har flera collegesegrar och tre lag-EM guld på meritlistan. Nathalie är en stabil spelare som är riktigt vass när puttern glöder.

-Vi har tre riktigt bra spelare i laget. Samtliga har varit i toppen av collegespelet i USA, där de bästa amatörerna spelar. Vi kommer de närmaste sex veckorna tillsammans bygga ett starkt och slagkraftigt lag. Förberedelser är en oerhört viktig faktor för ett lyckat mästerskap. Teamet runt spelarna har mycket erfarenhet och jag ser med tillförsikt fram emot VM i ett varmt Turkiet, säger Patrik Jonsson, som har titeln Women's Coach Swedish Golf Team (Performance Team)

Patrik från Eskilstuna coachar på LPGA/LET samt våra bästa amatörer. Han gör sitt första lag-VM, men har coachat fram tre guld i lag-EM och ett silver i lag-EM på totalt fem mästerskap. Till sin hjälp under VM har han stockholmaren KG Nissén som är lagkapten och fysexpert, samt örebroaren Kent Lindahl, mental coach.

För mer information:

Katarina Vangdal, förbundskapten Swedish Golf team

Tel nr: 0708-58 42 01 eller katarina.vangdal@golf.se