Nu blir det lättare att börja med golf!

Bort med svåra teoriprov, praktiska prov och testspel för att få Grönt Kort. Nu ska det bli lättare att snabbt komma ut på golfbanan och spela. Det är innebörden i den nya nybörjarutbildningen som Svenska Golfförbundet (SGF) presenterar.

Bort med svåra teoriprov, praktiska prov och testspel för att få Grönt Kort. Nu ska det bli lättare att snabbt komma ut på golfbanan och spela. Det är innebörden i den nya nybörjarutbildningen som Svenska Golfförbundet (SGF) presenterar.

Svensk golf har nära 500 000 golfare anslutna till en medlemsklubb i Svenska Golfförbundet. Det gör golf till en av landets största sporter. Men det finns plats för fler!

Därför flyttas nu ansvaret för nybörjarutbildningen till golfklubbarna. SGF:s roll blir mer stödjande än styrande. Detta för att klubbarna ska kunna anpassa utbildningen till att passa in i den egna verksamheten och kunna locka nyfikna till golfen.

- Det nya materialet är modernt och lockar till att lära mer. Inom golfen vill vi döda myten om att Grönt Kort är ett hinder för att börja med golf. Nu är det upp till klubbarna att genomföra utbildningen och göra den så bra som de själva vill, säger Håkan Stålbro på Svenska Golfförbundet.

Grönt Kort är golfens utbildning för nya golfare och syftar till att ge kunskaper så att nybörjare snabbt kan uppleva golfens alla fördelar. Golfbanan är en fantastisk idrottsplats – kanske den vackraste bland alla! Golf är också en naturupplevelse som ger ett fysiskt och psykiskt välbefinnande. Dessutom finns det samtidigt ett tävlingsmoment för de som gillar att prestera. Golfen är en social och relationsskapande idrott som skapar kamratskap över alla gränser.

Grönt Kort har alltså genomgått stora förändringar efter att SGF tillsammans med tränare och ledare i Golfsverige i en arbetsgrupp arbetat fram den nya utbildningen. Borta är onödiga trösklar som teoriprov, de praktiska proven och uppspelet. Det nya utbildningsmaterialet som är framtaget av SISU Idrottsutbildarna, innehåller en bok och en webbplats. Det är endast golfklubbar och golfanläggningar som registrerat sig som Grönt Kort-klubbar som får använda Grönt Kort.

Nytt är att spelaren efter utbildningen endast behöver visa att de har uppnått en viss spelkompetens vid spel över nio hål. Som stöd lanseras webbplatsen Grönt Kort, som innehåller allt den blivande golfaren behöver veta. Där finns hundratals filmer med olika golfslag, övningar och vad man får göra i olika situationer. Du har också möjlighet att i lugn och ro testa dina teoretiska kunskaper och hålla koll på din egen utveckling på ”Mina sidor”. Inloggning till webbplatsen följer med boken.

För mer information om Grönt Kort: www.golf.se/grontkort

För mer info om SGF:s nybörjarutbildning: www.golf.se/borjaspelagolf

Kontaktperson: Håkan Stålbro SGF, hakan.stalbro@golf.se, 08-622 15 75