Caroline Hedwall – Årets Golfare 2011

Seger i proffsdebuten, fyra titlar på Europatouren och en nyckelroll i Solheim Cup. Det var ett säsongsfacit som ingen av konkurrenterna kunde matcha. Caroline Hedwall, Barsebäck G&CC, har utsetts till Årets Golfare i Sverige 2011.

Seger i proffsdebuten, fyra titlar på Europatouren och en nyckelroll i Solheim Cup. Det var ett säsongsfacit som ingen av konkurrenterna kunde matcha. Caroline Hedwall, Barsebäck G&CC, har utsetts till Årets Golfare i Sverige 2011.

– Det känns jättekul och är väldigt hedrande för mig, säger Caroline själv.

Själv var hon dock ödmjuk nog att framhäva och lägga sin egen röst på Alex Norén, som slutade på andra plats, men juryn tyckte uppenbarligen annorlunda – för 22-åringen var helt överlägsen i omröstningen.

Höjdpunkterna på hennes säsong var många, men när hon själv ska välja råder ingen tvekan:

– Alltså, Solheim Cup var så sjukt häftigt och många kanske tycker det är konstigt att välja en lagtävling som största höjdpunkt när man vunnit på egen hand, men det var så fantastiskt. På första tee sjöng de ”Sweet Caroline” och känslan där kommer jag aldrig att glömma, säger Hedwall.

Årets Golfare utses av tidningen Svensk Golf och Föreningen Golfjournalisterna. Priset härstammar från 1966 och vinnaren får Silverbollen samt 10 000 kronor att skänka till valfritt välgörande ändamål.

Årets Golfare under 2000-talet:
2010 Robert Karlsson
2009 Anna Nordqvist
2008 Robert Karlsson
2007 Henrik Stenson
2006 Henrik Stenson
2005 Annika Sörenstam
2004 Annika Sörenstam
2003 Annika Sörenstam
2002 Annika Sörenstam
2001 Annika Sörenstam
2000 Sophie Gustafson

Flest utmärkelser: Annika Sörenstam (9), Anders Forsbrand (3), Hans Hedjerson (3), Liselotte Neumann (3).

Frågor och ytterligare information:
Tobias Bergman, Chefredaktör Svensk Golf, 070-375 15 43

Bifogad bild får användas fritt. Foto: Karl Nordlund.