Viasat öppnar sin golfkanal för helgens golffest!

Den kommande helgens stora golfhändelse i tv, herrarnas US Open, frivisas av Viasat genom att den helgen öppna sin betalkanal Viasat Golf för alla. Samtidigt lanseras ett unikt erbjudande av Viasat. - Vi arbetar kontinuerligt för att så många som möjligt ska kunna se golf i tv, säger Svenska Golfförbundets kommunikationschef Roger Andersson.

Den kommande helgens stora golfhändelse i tv, herrarnas US Open, frivisas av Viasat genom att den helgen öppna sin betalkanal Viasat Golf för alla. Samtidigt lanseras ett unikt erbjudande av Viasat. - Vi arbetar kontinuerligt för att så många som möjligt ska kunna se golf i tv, säger Svenska Golfförbundets kommunikationschef Roger Andersson. 

US Open är en av fyra så kallade majortävlingar i golf för herrar. Den spelades första gången 1895. Årets upplaga avgörs på Congressional Country Club, Bethesda, Maryland den 16-19 juni. Sex svenskar finns med i startfältet.

Genom samarbetet mellan Svenska Golfförbundet och Viasat blir det nu möjligt för de flesta att kunna se tävlingen. Detta tack vare att Viasat öppnar sin betalkanal, Viasat Golf, under de fyra tävlingsdagarna.

- Svenska Golfförbundet har som ambition att ge fler möjlighet att se golf i tv. För första gången sändes US Masters, årets första stora mästerskap, av både SVT och Viasat. Detta uppskattades både av tittare och media, detta är en fortsättning på den inslagna vägen, säger Svenska Golfförbundets kommunikationschef Roger Andersson.

Per Tellander är sportchef på Viasat. Han säger:

- Frivisningen innebär att kanalen kommer vara tillgänglig hos alla stora operatörer med kanalen i sitt utbud. I samband med frivisningen har vi tillsammans med SGF tagit fram ett för Viasat Golf unikt erbjudande till alla Sveriges golfare. När man tecknar kanalen i 12 månader får man de första tre månaderna helt utan kostnad. Erbjudandet gäller fram till den 30 juni hos samtliga operatörer som har Viasat Golf i sitt utbud. Frivisningen av US Open möjliggör alltså att man kan prova Viasat Golf för att sedan bestämma sig om man vill ta del av erbjudandet och njuta av exempelvis herrarnas British Open i juli och damernas Solheim Cup i september.

Viasat Golf är världens ledande sportkanal i sin genre, en unik produkt som i princip visar alla betydande slag från golfvärlden.

- Kanalen är givetvis väldigt viktig för Viasat och därför satsar vi rejält på innehållet. Vi har sedan lanseringen i början av 2008 nu byggt upp en stor och trogen grupp abonnenter. Våra undersökningar visar att dessa är väldigt nöjda med kanalen. Vi satsar vidare på att förbättra vårt innehåll ytterligare och vårt nya treårsavtal med Göran Zachrisson är ett bra exempel på detta, säger Tellander.

Det går bra för våra svenska golfproffs just nu. Caroline Hedwalls framgångar på damernas Europatour, Alexander Noréns seger i Wales och i söndags var Robert Karlsson ytterst nära sin första seger på PGA Tour. Formstarka Norén och Karlsson är för övrigt med bland de sex svenskar som spelar US Open. Det gör frivisningen på Viasat Golf extra intressant!

Faktaruta om frivisningen av US Open 16-19 juni:
Viasat Golf kommer vara tillgänglig för alla hos följande operatörer: Viasat, Com Hem, Bredbandsbolaget, Tele2, Telia, Sappa, Canal Digital (kabel-TV) samt Connect TV. Kanalen hittar du i din kanallista. Om inte, kontakta din operatör.

Följande svenskar finns med i startfältet: Johan Edfors, Peter Hanson, Robert Karlsson, Fredrik Jacobson, Alexander Norén och Henrik Stenson.

Mer information:
Roger Andersson, SGF: Telefon: 070-634 50 12.
E-post: roger.andersson@golf.se

Per Tellander, Viasat. Telefon: 070-775 80 69.
E-post: per.tellander@viasat.se