Årets Golfare nykomling på Nordea Tour 2011

Robert Karlsson, Årets Golfare 2010, står som värd för en ny tävling på årets Nordea Tour: Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson. Dessutom ökar den totala prissumman på touren med en halv miljon kronor, till nästan 5,5 miljoner kronor.

Robert Karlsson, Årets Golfare 2010, står som värd för en ny tävling på årets Nordea Tour: Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson. Dessutom ökar den totala prissumman på touren med en halv miljon kronor, till nästan 5,5 miljoner kronor.

Det är två av nyheterna när herrarnas spelprogram på Nordea Tour presenteras. Touren är en språngbräda ut i proffsvärlden och många svenska världsstjärnor, som Annika Sörenstam och Henrik Stenson, har börjat sina karriärer på Nordea Tour. Förra året gick flera tourspelare in som värdar för egna tävlingar. Robert Karlsson förklarar varför han går in som värd för en ny tävling på Nordea Tour: Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson.

– Jag känner att det är viktigt att jag ger något tillbaka till min hemmaklubb, Katrineholms GK. Jag hade aldrig varit där jag är i dag, om det inte varit för klubben och de människor som var där när jag växte upp. Det känns naturligt att ge något tillbaka, som förhoppningsvis ska vara till gagn för klubbens ungdomar, säger Robert Karlsson, som lovar göra sitt bästa för att spela tävlingen.

Robert Karlsson går själv in med 300 000 kronor under tre år i tävlingen. Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson är dessutom sista chansen att kvalificera sig för Nordea Scandinavian Masters, som går två veckor senare. De två bästa på Nordea Tour Ranking efter Robert Karlssons tävling får varsitt wild card till Europatourtävlingen på Bro Hof. Det garanterar ett starkt startfält i Katrineholm.

Joakim Haeggman är en annan rutinerad spelare som i år går in som värd för en ny tävling. Tävlingen, som är den sista före tourfinalen, kommer att spelas på både Kalmar GK och Ekerum Golf & Resort. 

– Jag tycker det är dags att östra regionen får lite uppmärksamhet och jag tränar på båda banorna, så det kändes naturligt att ha tävlingen på både Kalmar GK och Ekerum Golf & Resort, säger Joakim Haeggman, som vill skapa en rolig tävling för både spelare och sponsorer.

I år inleds Nordea Tour med Peab PGA Grand Opening, på PGA of Sweden National i Bara, 29 april-1 maj, och avslutas med Nordea Tour Championship by Fredrik Jacobson, 30 september-2 oktober. Dessutom har den totala prissumman höjts med en halv miljon kronor till nästan 5,5 miljoner. För första gången någonsin samordnar de nordiska tourerna sina tävlingar, så att det enbart spelas en tävling per vecka, vilket garanterar ett bra startfält varje vecka.

– 2011 kan vi åter visa upp ett starkt program för Nordea Tour och det känns oerhört bra. Det är beundransvärt med alla dessa duktiga golfklubbar som väljer att, tillsammans med lokala företag, satsa på att göra proffsgolftävlingar, säger Louise Permelin, vd på Svenska Golftourerna AB.

Program finns här

För mer information om Nordea Tour 2011, kontakta:

Louise Permelin, vd Svenska Golftourerna AB
08-622 15 64
louise.permelin@golf.se