Golfen lanserar unik e-posttjänst

Svenska Golfförbundet tar ytterligare ett steg i sin mediestrategi genom en ny unik tjänst av e-postbekräftelser vid bokning av starttider. Åtta miljoner unika e-postbekräftelser beräknas skickas under 2011.

Svenska Golfförbundet tar ytterligare ett steg i sin mediestrategi genom en ny unik tjänst av e-postbekräftelser vid bokning av starttider. Åtta miljoner unika e-postbekräftelser beräknas skickas under 2011.

Tjänsten lanseras i samarbete med börsnoterade medieföretaget Traveas och bygger på att det inför varje bokad golfrunda som spelas i Sverige, skickas skräddarsydda och funktionella e-postmeddelanden. Dessa är unika, anpassade för den enskilde golfaren. Innehållet tar hänsyn till vilken typ av golfare som ska spela (handicap) och vilken bana som ska spelas. Väderprognos, karta med väganvisningar och relevanta erbjudanden finns också med.

Tack vare Golfens IT-system med över 500 000 golfare som varje år bokar mer än sju miljoner startider på drygt 400 golfanläggningar i Sverige, kan respektive e-postbekräftelse anpassas och paketeras individuellt. Greenfee-spelare får karta till golfklubben, inklusive väganvisningar, medan en hemmaspelare kan få viktig information från klubben. Samtliga får skräddarsydda erbjudanden från utvalda samarbetspartners, och funktioner för att dela med sig sina bokningar med vänner via Facebook och Twitter.

SGF adderar med denna tjänst ytterligare spets till sin medieportfölj. Tidningen Svensk Golf:s upplaga är störst i Europa, golfportalen Golf.se blev nyligen utsedd till Sveriges tredje bästa sportsajt med motiveringen ”ett föredöme för andra förbundssajter (68:e plats på Topp 100-listan), tidningen Golf&Affärer som vänder sig till klubbar och verksamma i golfbranschen, samt katalogen Golfguiden.

Dessutom finns ett antal mobila tjänster, med bland annat en bokningsapplikation och en guide över alla golfanläggningar för Iphone som finns med bland på listan över mest nedladdade.

- Den nya tjänsten med skräddarsydda e-postmeddelanden är mycket viktig i vår strävan att få fler golfare att spela mer golf, säger Bo Bengtsson, biträdande generalsekreterare och ansvarig för Golfens IT-system. Tillsammans med nya tjänster för att boka attraktiva paketresor till svenska banor på Golf.se och snabbt och enkelt kunna boka golftider i mobiltelefonen, ska vi locka golfarna tillbaka till banorna.

Implementering av tjänsten sker under januari och februari 2011 och de första e-postbekräftelserna kommer att skickas under våren 2011.

Uppdraget för annonsförsäljning ligger hos Traveas och SGF:s samarbetspartner AnnonsService. Försäljningen av SGF:s epostbekräftelser påbörjas redan i december.

För ytterligare information, kontakta:

Bo Bengtsson
Bitr generalsekreterare SGF
E-post: bo.bengtsson@sgf.se
Tel: +46 708 36 63 02
Webb: www.golf.se

Gustaf Karling
VD Traveas AB
E-post: gustaf@traveas.com
Tel: +46 707 66 26 80
Webb: www.traveas.com

Johan Laur
Försäljningschef Annonsservice
E-post: johan.laur@annonsservice.se
Tel: +46 708 55 55 08
Webb: www.annonservice.se