”Golf.se – ett föredöme”

Svenska Golfförbundets portal Golf.se ska ses som ett föredöme för andra idrottssajter. Det goda omdömet fick sajten vid Internet Worlds årliga ranking av de 100 bästa svenska webbplatserna.

Svenska Golfförbundets portal Golf.se ska ses som ett föredöme för andra idrottssajter. Det goda omdömet fick sajten vid Internet Worlds årliga ranking av de 100 bästa svenska webbplatserna.

Ett klassiskt postorderföretag i e-handelskostym intog förstaplatsen. Men golf.se fick juryns lovord som ett föredöme för andra förbundssajter vid branschtidningen Internet Worlds ranking av de 100 bästa svenska webbplatserna.

Det var under tisdagskvällen som tidningen presenterade sin årliga ranking av de 100 bästa svenska webbplatserna på Cafe Opera i Stockholm. De tre främsta placeringarna gick till halens.se, sverigesradio.se och ving.se. Men redan tidigare stod det klart att Golf.se, som lanserades i ny version under mars i år, skulle finnas med på listan. Svenska Golfförbundets webbportal fick till slut lämna galan med en hedersam 68:e plats - före sajter som exempelvis hm.com (H&M) och svenskaspel.se.

- Vi driver och utvecklar Golf.se med en bråkdel av den budget och personella resurser som många av sajterna på listan har att tillgå, så detta kommer naturligtvis som ett mycket trevligt erkännande. Vi gläds också åt att vi tog oss in på listan som en av tre sportsajter, där Golf.se är den enda som ägs av ett idrottsförbund, säger Bo Bengtsson, biträdande generalsekreterare på Svenska Golfförbundet och övergripande ansvarig för Golf.se.

Juryns motivering löd:

”Med en ny fräsch form fortsätter Golf.se att leverera betydligt mer än bara det nödvändigaste, som tidsbokning och förbundsinformation, åt landets alla golfnördar. Proffsigt och inspirerande innehåll som får alla med golfintresse att längta till tee-time. Golf.se är ett föredöme för andra förbundssajter”

Se hela listan här!

För mer information kontakta:

Bo Bengtsson
Biträdande generalsekreterare, vd Golfsystem AB
08-622 15 59
bo.bengtsson@golf.se

Ove Ellemark
Driftansvarig samt projektledare Golf.se
08-622 15 70
ove.ellemark@golf.se