Femte segern för Ruuttila?

När Mölle Masters hosted by Golfland inleds på onsdagen handlar det om 12:e och näst sista tävlingen på damernas Nordea Tour 2010.

När Mölle Masters hosted by Golfland inleds på onsdagen handlar det om 12:e och näst sista tävlingen på damernas Nordea Tour 2010.

Damtourens dominant i år heter Kaisa Ruuttila. När hon i förra veckan vann Scandic Anglais Trophy Waxholm på nionde (!) extrahålet var det finskans fjärde seger för året. Hon har därmed skaffat sig en trygg ledning på Nordea Tour Ranking.

Formstarka Ruuttila, som vi lär få se på Lades European Tour inom kort, får förstås bära favoritskapet även i Mölle Masters hosted by Golfland. Hon utmanas främst av Landeryds dubbla LET-vinnare Lotta Wahlin, som också innehar andraplatsen på rankingen.

För Mölle, som under senare år haft rykte om sig att ha bland de snabbaste greenerna i landet, är det tredje året i rad som touren kommer på besök.

Klubben var på 1980- och 1990-talet arrangör av flera europatourtävlingar. Bland de kända spelare som vunnit på den lovprisade skånebanan finns Liselotte Neumann (1985), Annika Sörenstam (1990 och 1993) och Catrin Nilsmark (1991).

Efter Mölle Masters hosted by Golfland, som spelas över 54 hål onsdag-fredag, återstår endast en tävling. Det är Helsingborg Golf Open by Volkswagen 30 september-2 oktober, då såväl damer som herrar samlas på Vasatorp för att avsluta Nordea Tour-säsongen 2010.

Pressansvarig för tävlingen:
Tina Parmlid
tina@mollegk.se
042-347520

Allmänna frågor om Nordea Tour hänvisas till:
Louise Permelin
VD Svenska Golftourerna
louise.permelin@golf.se
08-622 15 64

Följ Nordea tour på www.nordeatour.se eller via facebook och twitter.

En kort film om Nordea Tour