Dameliten till Waxholm

Efter två års frånvaro är Waxholms GK tillbaka i toursammanhang. Den här veckan samlas den kvinnliga Nordea Tour-eliten på skärgårdsbanan för spel i Scandic Anglais Trophy Waxholm.

Efter två års frånvaro är Waxholms GK tillbaka i toursammanhang. Den här veckan samlas den kvinnliga Nordea Tour-eliten på skärgårdsbanan för spel i Scandic Anglais Trophy Waxholm.

Waxholms GK fick uppmärksamhet och välförtjänt uppskattning åren 2005-2007, då klubben var värd för tre manliga tourtävlingar. Av dessa ingick de två sista (Telia Challenge Waxholm) inte bara på den svenska touren utan också på European Challenge Tour.

- Ända sedan 2007 har vi haft ambitionen att få tillbaka touren till Waxholm. Därför är vi glada att nu få vara värd för Scandic Anglais Trophy Waxholm inte bara i år utan även 2011, säger Maria Guslin, klubbchef på Waxholms GK.

- Telia Challenge Waxholm gav en kick till hela klubben och skapade en fin gemenskap bland medlemmarna. Att det nu blir en damtävling vi får ta hand om tycker jag känns extra spännande. Dessutom är banan i kanonskick just nu så vi ser fram mot några riktigt trevliga tävlingsdagar.

Scandic Anglais Trophy Waxholm, som i fjol spelades på Täby, är den elfte av totalt 13 tävlingar på damernas Nordea Tour 2010.

Tourens två dominanter under året har varit finskan Kaisa Ruuttila (tre segrar) och östgötskan Lotta Wahlin (två). Båda kommer till Waxholm och fortsätter kampen om totalsegern på Nordea Tour Ranking.

På den listan är det nu fördel Kaisa Ruuttila, som i söndags var ofin nog att vinna med hela sju slag på Lotta Wahlins hemmabana Landeryd. Finskan är med andra ord i praktslag.

En kuriositet, apropå rankinglistor. Just Waxholms GK:s klubbchef Maria Guslin blev 1987 den första historiska vinnaren på damernas Order of Merit. Då hette touren Lâncome Tour och Maria hade efternamnet Lindbladh.

Speldatum för Scandic Anglais Trophy Waxholm är 8-10 september (onsdag-fredag) och prissumman är 200 000 kronor. 

Pressansvarig för tävlingen:
Maria Guslin
Klubbchef
maria@waxgk.se
08-54135146
070-8584087

Allmänna frågor om Nordea Tour hänvisas till:
Louise Permelin
VD Svenska Golftourerna
louise.permelin@golf.se
08-622 15 64

Följ Nordea tour på www.nordeatour.se eller via facebook och twitter.

En kort film om Nordea Tour