Sverige siktar på EM-guld

Det finns bara en målsättning - guld! Landslagscoachen Peter Svallin tvekar inte en sekund inför herrarnas lag-EM för amatörer i golf som spelas på Österåker utanför Stockholm 6-10 juli. Detta trots att Sverige inte vunnit tävlingen sedan 1961!

Det finns bara en målsättning - guld! Landslagscoachen Peter Svallin tvekar inte en sekund inför herrarnas lag-EM för amatörer i golf som spelas på Österåker utanför Stockholm 6-10 juli. Detta trots att Sverige inte vunnit tävlingen sedan 1961!

- Då är det väl verkligen dags. Vi har vid många tillfällen kommit långt i turneringen, men inte nått ända fram. Men med det lag vi nu har så känns det fullt möjligt och guld är alla spelarnas målsättning, säger coach Svallin.

Han förfogar över ett rutinerat lag trots spelarnas ungdom. Alla har representerat Sverige i olika sammanhang tidigare och det som ytterligare ger förhoppningar om medaljer av ädlaste valör är att samtliga spelat bra under våren.

Laget består av sex spelare, varav tre representerar Bro Hof Slott GC utanför Stockholm. Det är Henrik Nordlander, Pontus Widegren och Jesper Kennegård. Robin Wingårdh, Vasatorp GK, Nils Florén, Öijared GK och David Lingmerth, Tranås GK, är de övriga.

- Det är förstås kul att kunna spela ett stort mästerskap på hemmaplan med tre spelare från Stockholm. Det är också viktigt att få visa upp våra duktigaste unga spelare och skapa motivation och drivkraft bland klubbarna för att satsa på ungdomar. Österåker gör ett jättejobb med det här mästerskapet, säger Peter Svallin, född samma år som senaste segern i lag-EM för herrar.

Europamästerskapet spelas 6-10 juli på Österåker och spelformen är att de första två dagarna spelas slagspel 36 hål där lagens fem bästa resultat räknas varje dag. De åtta bästa lagen går vidare till kvartsfinaler, där matchspel i foursome och singel väntar.

-Spelformen passar lag som England, Skottland och Irland väldigt bra. Man spelar mer matchspel där och de tre senaste mästerskapen har vi förlorat just mot Irland och Skottland i kvartsfinal. Men vi har spelare som i sig är väldigt olika som individer men har vinnarskallar och skaffat sig mental styrka på tourer och via collegespel i USA, så jag känner det är vår tur nu, avslutar landslagscoachen Peter Svallin.

Bild för fri publicering: Tre stockholmare på hemmaplan i lag-EM. Fr v: Jesper Kennegård, Henrik Nordlander och Pontus Widegren, alla representerar Bro Hof Slott GC.

EM-sidan

Kontaktpersoner:

Landslagscoach Peter Svallin tel nr: 070-647 51 04 eller peter.svallin@golf.se

Pressansvarig Ulrika Jorsell 070-301 23 63 eller ulrika.jorsell@golf.se