Nu startar Handigolf Tour 2008

Under helgen, den 10-11 maj, startar årets Handigolf Tour, svenska golftouren för funktionshindrade.

Under helgen, den 10-11 maj, startar årets Handigolf Tour, svenska golftouren för funktionshindrade. Stora Lundby i Göteborg är första spelplats och efterföljs av ytterligare fem tävlingar på följande platser:

Söderhamn: Söderhamns GK, 31 maj-1 juni Västerås: Fullerö GK, 28-29 juni Malmö: Malmö Burlöv GK, 11-12 augusti Falköping: Falköpings GK, 6-7 september Vetlanda: Vetlanda GK, 27-28 september (final)

På Handigolf Tour deltar ett 30-tal spelare med varierande funktionshinder, bland annat fysiska (armamputerade), cp-skada, förvärvad skada (stroke) och kortväxthet.

Helena Brobeck, ansvarig för handigolf på Svenska Golfförbundet, förklarar det unika med Handigolf Tour:

- Oavsett funktionshinder och spelstandard, gör alla spelare på Handigolf Tour en enorm prestation. Och det är så de vill bli bedömda, utifrån sin prestation. Det tycker inte synd om sig själva och vill bli sedda för de personer de är, och för de golfspelare de är. Golfen har hjälpt dem att vara en naturlig del av idrotten i Sverige. Jag är stolt och glad att få arbeta med dessa underbara människor som ger så mycket tillbaka av glädje, gemenskap och uppmuntran.

Förutom Handigolf Tour är årets stora begivenhet inom handigolfen Swedish Invitational på Bokskogens GK utanför Malmö, 15-16 augusti. 23 av världens bästa spelare, med skiftande funktionshinder, kommer till start i en tävling med hög internationell status.

Mer information kommer till din sportredaktion inför den deltävling som äger rum i ditt spridningsområde.

För mer information redan nu, kontakta Helena Brobeck, ansvarig för Handigolf Tour på Svenska Golfförbundet, tel 08-622 15 00, 070-659 01 01, helena.brobeck@sgf.golf.se. Läs också om handigolf på http://handigolf.golf.se