Maria Strandberg prisas för miljöarbetet

Den 12 maj får Maria Strandberg, forsknings- och miljöansvarig på Svenska Golfförbundet, ta emot ett stipendium på 75 000 kronor för sitt miljöarbete vid en mottagning på Kungliga Slottet.

Den 12 maj får Maria Strandberg, forsknings- och miljöansvarig på Svenska Golfförbundet, ta emot ett stipendium på 75 000 kronor för sitt miljöarbete vid en mottagning på Kungliga Slottet.

Stiftelsen Konung Carl XVI Gustafs 50-årsfond för vetenskap, teknik och miljö har beslutat att tilldela Maria ett stipendium för ”utveckling av den svenska modellen för golfens miljöansvar”. Fonden är inrättad på initiativ av Kungl. Vetenskapsakademin, Kungl. Skogs- och lantbruksakademin och Svenskt Näringsliv.

- Jag är glad och stolt över utmärkelsen. Det är särskilt roligt att golfklubbarnas investering i strategiskt viktig forskning kopplad till miljöarbetet får denna uppmärksamhet utanför golfen själv, säger Maria Strandberg.

Den svenska modellen för golfens miljöarbete, som Maria ansvarat för att utveckla, går ut på att programmet ska vara enkelt och prisvärt att använda för klubbarna runt om i landet. Miljöarbetet präglas av fullständig öppenhet, baseras på aktuella lagar och restriktioner och bygger på objektiv forskning och vetenskap. Genom den nordiska forskningsstiftelsen STERF (http://sterf.golf.se) ansvarar alla nordiska golfförbund för att nödvändig kunskap relaterad till golf och miljö produceras.

Stipendiet ska användas för att utveckla modellen för användning både nationellt och internationellt. Som ordförande i Golf Environment Europe’s styrgrupp, European Forum for Sustainable Golf, vill Maria bl a fokusera på att utveckla och introducera modellen på Europas alla golfanläggningar.

För mer information om golfens miljöarbete och stipendiet, kontakta

Maria Strandberg Forsknings- och miljöansvarig, SGF Telefon 08- 622 15 27 Mobil 070 - 620 17 87 E-mail: maria.strandberg@sgf.golf.se