Arlandastad spelplats för Scandinavian Masters 2007

Scandinavian Masters 2007 kommer att spelas på Arlandastad. Det blir första gången tävlingen spelas på mästerskapsbanan norr om Stockholm när 17:e upplagan av Scandinavian Masters återvänder till Mälardalsområdet.

Det blir Europatour-premiär för Arlandastad, som sedan starten 1993 successivt har utvecklats och förfinats till en av Sveriges bästa golfanläggningar. Bansträckningen är lång och krävande med en utslagsgivande och rättvis layout, något som uppskattas av världseliten.

- Det känns väldigt bra att kunna ge Arlandastad förtroendet att ta evenemanget Scandinavian Masters in i framtiden. Arlandastad är en mycket bra golfbana som har visat sin klass vid upprepade tillfällen, bland annat. 2004 och 2005 då Challengetour-tävlingen PGA Open avgjordes där, säger Scandinavian Masters VD Staffan Östlund.

- Vi är mycket glada och stolta att stå som värdbana för Scandinavian Masters. Efter alla lovord från spelarna vid PGA Open så känns det extra roligt att få välkomna världseliten, säger Arlandastads VD Per Karlsson.

- European Tour vill gratulera Scandinavian Masters AB till det förnämliga arbete de har lagt ned på att hitta en förstklassig anläggning och bana som skall stå som värd för Scandinavian Masters 2007. Scandinavian Masters står för klass och kvalitet vilket vi med säkerhet vet det kommer att bli med anledning av valet för 2007 års tävling, säger Mikael Eriksson från European Tour.

Lång utvärderingsprocess Valet av Arlandastad som spelplats för Masters 2007 har föregåtts av en lång utvärderingsprocess, där ett flertal banor i regionen har analyserats, bland annat utifrån bankvalitet, lättillgänglighet, parkeringsmöjligheter och publikkapacitet.

- Höstens och vinterns utvärderingsarbete har tydligt visat att vi idag har ett flertal anläggningar i Sverige som motsvarar Europatourens högt ställda krav. Vi i Masters-organisationen är övertygade om att Arlandastad skall kunna erbjuda en upplevelse i världsklass för såväl spelare som publik, säger Staffan Östlund.

Scandinavian Masters-ledningens ambition är höja prissumman rejält framöver. Mia Reich-Sjögren, ordförande i Scandinavian Masters:

- Vi kommer i år kunna erbjuda två miljoner euro i prispotten (1,6 miljoner euro 2005) för att gå upp till 2,5 miljoner euro under 2007 eller 2008. Med de insatserna kommer vi att stärka vår position som en av de ledande tävlingarna i Europa. Vårt mål är att fortsätta utvecklas till en av toppspelarnas absoluta favorittävlingar i Europa.

Årets Scandinavian Masters avgörs 2-6 augusti på Barsebäck G&CC, strax norr om Malmö. Just nu arbetas det intensivt med att få hit toppspelarna från Europa- och världseliten. Namnen kommer att presenteras i takt med att de blir klara under våren och försommaren.

Scandinavian Masters har flera namnkunniga vinnare genom tiderna, bland andra Vijay Singh, Nick Faldo, Colin Montgomerie, Adam Scott, Lee Westwood, Jesper Parnevik, Joakim Haeggman och Luke Donald. 2005 vann Mark Hensby efter särspel mot svenske Henrik Stenson.

För mer information vänligen kontakta:

Mia Reich-Sjögren, Ordförande Scandinavian Masters 0708-11 48 81

Staffan Östlund, VD Scandinavian Masters 0705-55 33 75

Per Karlsson, VD Arlandastad Golf 0709-51 99 22

Läs gärna vår hemsida; http://masters.golf.se