Nordic Golf Tour tagline

Nordic Golf Tour – Enjoy the game!

Tillsammans med våra grannländer Norge och Danmark är vi stolta att presentera Nordic Golf Tour. Hit kommer spelare från hela Europa för att göra upp om pokaler och prischeckar – och för att de älskar att spela golf! 

Tävlingsstatus Covid-19

På grund av Coronapandemin har tävlingar ställts in eller skjutits upp. Inga förbundstävlingar kommer spelas innan 1 juli. Nytt besked om tävlingsverksamheten från 1 juli och framåt kommer fattas senast i början av juni. Läs mer här

Nyhet! Road to Creekhouse Ladies Open

LET-tävlingen Creekhouse Ladies Open namnger Nordic Golf Tours order of merit 2020. De tre bästa spelarna på order of merit efter Skaftö Open erhåller wildcard till tävlingen som spelas på Kristianstad GK den 3-6 september.

Läs mer om samarbetet här.

Besök Nordic Golf Tour

Ta med familj eller vänner och kom ut och heja på våra framtida världsstjärnor. Tävlingarna spelas utan rep, vilket betyder att du kan följa spelet på nära håll.

På respektive arrangörsklubbs hemsida kan du hitta mer information om specifika tävlingar.

Reviderat spelschema 2020 

På grund av Coronaviruset har tävlingar planerade i maj flyttats till slutet av säsongen. Danish Open och Moss & Rygge Open har tyvärr ställts in. 

Datum Tour Plats
23–25 juli GolfUppsala Open GolfUppsala Söderby
6–8 augusti Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider Västerås GK
13–15 augusti Scandic PGA Championship presented by Ahlsell Allerum GK
20-22 augusti Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun Tegelberga GK
28-30 augusti Didriksons Skaftö Open Skaftö GK
7–9 oktober SM Match presented by Greatdays Ekerum Resort, Öland

Om touren

Nordic Golf Tour är ett samarbete mellan Svenska Golfförbundet, PGA of Sweden, Dansk Golf Union och Norges Golfförbund, med syftet att höja intresset för proffsgolf för damer.

Touren kör sitt första år 2020 och består av åtta tävlingar, varav sex ingår i LET Access Series. LET Access Series är undertouren till Ladies European Tour där de som placerat sig bäst på rankingen efter säsongen får möjlighet att spela på nästa nivå 2021, alltså Ladies European Tour.

Via Nordic Golf Tours order of merit har spelare chansen att redan 2020 testa vingarna på den högsta nivån i Europa. Via ett samarbete med LET-tävlingen Creekhouse Ladies Open på Kristianstad GK får de tre bästa spelarna på order of merit varsin plats i tävlingen som spelas 3-6 september med hela 400 000 euro i prissumma.

För frågor kontakta

Sofia Pettersson