Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

– Teen Tour (Skandia Tour)
– Teen Cup (Skandia Cup)
– JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
– Grand Opening (Skandia Grand Opening)

Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

– Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

Skribent

Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)