Sara Kjellker och David Nyfjäll är svenska juniormästare i matchspel

Vi började veckan med 32 tjejer och 64 killar. Efter många spännande matcher stod Sara Kjellker från Ljunghusens GK och David Nyfjäll från Upsala GK som segrare av JSM Match 2017.

Sara Kjellker inledde dagen med att vinna semifinalen med 4/2. Matchen började jämnt men andra nio drog Sara ifrån och behöll ledningen för att avancera till finalspel. Under finalen gjorde Sara birdie på hål 10 för att gå tre upp mot PGA Sweden Nationals Sofia Lundell, en ledning som hon behöll för slutresultatet 3/2. Sara, som för närvarande är rankad på plats 12 på SGF Ranking Flickor, har under säsongen levererat flera topp-10 placeringar. Veckans triumf blir hennes andra seger i år.

- Det känns jätteroligt att vinna. Det här är min sista tävling innan jag åker till USA för att spela collegegolf. Jag tar med mig ett bra självförtroende. Det känns skönt att veta att jag kan leverera när det verkligen gäller, säger Sara.

David Nyfjäll inledde dagen med att ta en betryggande ledning i semifinalen. Efter fem spelade hål var David tre upp i matchen, men Christoffer Pålsson från Vasatorps GK knappade in och tog tillbaka matchen till lika. Väl på 18:e hålet gjorde David birdie vilket räckte till seger och en plats i finalen. Finalen var länge all square, men David gjorde sen birdie på hål 15 och 16 för att gå två upp. Sen räckte det med par på 17 för seger med 2/1.

- Det har varit två jämna matcher idag så det känns jätteroligt att vinna båda. Det är klart att det känns stort att vara svensk juniormästare. Bra puttning i slutet var nyckeln, säger David, som för närvarande ligger på plats sju på SGF Ranking Pojkar och som nyligen representerat Sverige i European Boys Team Championship.  

Sofia Lundell från PGA Sweden National och Albin Tidén från Romeleåsens GK fick se sig besegrade i finalen för en silvermedalj.

I matchen om tredjepris vann Pi-Lillebi Hermansson, Stockholms GK, med 5/4 över Isabell Ekström från GolfUpsala. I pojkklassen knep Joel Wendin från Gävle GK bronsmedaljen med 4/3 före Christoffer Pålsson, Vasatorps GK.

Efter tre dagar med stålande sol kom regnet och blåsten till Ringenäs GK lagom till finaldagen. Vi tackar Ringenäs GK för en mycket väl genomförd tävling!

Stort grattis Sara och David – svenska juniormästare i matchspel!

Resultat:

Flickor

Pojkar

Fler bilder från veckan hittar du här!

Skribent och fotograf: Sofia Pettersson

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)