Fyra spelare kvar med siktet inställt på pokalen

64 pojkar har blivit 4 och 32 flickor har blivit 4. Kvartsfinalerna är färdigspelade och de som har avancerat till sista dagen av JSM Match laddar nu för sina kommande matcher. Vi har bjudits på många spännande och välspelade matcher, och det kan vi nästan garanterat vänta oss även imorgon.

I flickklassen har vi Matilde Stenqvist, Stockholms Golfklubb mot Ebba Hellman, Salems Golfklubb i den första semifinalen. Stenqvist har fått kämpa hårt för att nå semifinalerna och hennes två vinster har suttit långt inne. Stenqvist vann JSM Match för två år sedan och nu är hon på full jakt efter att få sitt namn graverat på pokalen även en andra gång. Hellman vill dock sätta stopp för de planerna genom att fortsätta med sitt fina spel. 

Strax efter slår Alice Sundberg, Stockholms Golfklubb ut i sin match mot Elin Kumlin, Marks Golfklubb. Sundberg vann först sin åttondelsfinal efter 21 spelade hål, men satte tonen tidigt i sin kvartsfinal och vann tillslut med 4&3. För Kumlins del var det tvärtom. Hon plockade hem en dominant seger med 5&4 i åttondelsfinalen, men fick det tuffare i kvartsfinalen, som hon vann på det artonde hålet. 

I den första pojksemifinalen går David Lundgren, Vasatorps Golfklubb, upp emot Simon Björkén, Hudiksvalls Golfklubb. Lundgren imponerande stort i sin åttondelsfinal genom att vinna med 7&6. Han fick det tuffare i sin kvartsfinal men lyckades vinna på det artonde hålet genom en stark avslutning. Björkén har spelat bra även han, och har tagit två stabila vinster i sina matcher. 

I den andra semifinalen, ställs David Nyfjäll, Uppsala Golfklubb, mot Albert Nilsson, Ulricehamns Golfklubb. David Nyfjäll är titelförsvarare och vann JSM Slag för bara ett par veckor sedan. Nu går han för att plocka hem ännu en JSM-titel. Men han ställs mot Albert Nilsson som har imponerat i sina matcher. 

Vid den här tiden imorgon vet vi vilka som får titulera sig som svensk mästare i matchspel. Brollsta Golfklubb bjuder på en fin bana även imorgon och vi hoppas att vädergudarna fortsätter att vara på vår sida. Häng med oss imorgon när det avgörs! 

Följ via länkarna nedan:

Startlista och resultat flickor 

Startlista och resultat pojkar 

Bilder

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)