Två glada segrare i JSM Match

Det tog inte lång tid innan David Nyfjäll, Upsala Golfklubb, skrev in sitt namn på JSM Match pokalen för en andra gång. David vann idag JSM Match för andra året i rad, och gjorde det på ett minst sagt imponerande vis. I flickklassen korades en ny segrare, efter att Elin Kumlin, Marks Golfklubb, besegrat Matilde Stenqvist, Stockholms GK med 2/1.

Elin Kumlin tog hand om ledningen tidigt i hennes semifinal mot Alice Sundberg. En ledning som hon vägrade släppa och vann senare på det 16 hålet med 4&2. Det skulle komma att bli en liknande melodi i finalmatchen mot Matilde. Elin kopplade greppet om matchen på de första nio och släppte inte in sin motståndare i matchen igen. På det 17:e hålet slog hon spiken i kistan och kunde titulera sig som svensk juniormästare i matchspel, efter att ha bjudit på strålande golf de senaste fyra dagarna. Tredje priset vann Ebba Hellman efter att ha besegrat Alice Sundberg med 2&1. 

 David Nyfjäll är verkligen ett stort utropstecken i svensk juniorgolf. För ungefär ett år sedan vann han JSM Match på Ringenäs Golfklubb, för ett par veckor sedan plockade han hem JSM Slag, och idag vann han JSM Match igen. Från åttondelsfinal, och även innan dess, har han imponerat. Idag besegrade han Albert Nilsson, Ulricehamns Golfklubb, med 3&2 i semifinalen, för att efter lunch öppna finalen mot Simon Björkén, Hudiksvalls Golfklubb, på ett ursinnigt starkt sätt. 4 upp efter de inledande 9 hålen och på hål 15 kom avgörandet. Slutresultatet skrevs till 5&3. I och med detta fick David bara lämna ifrån sig pokalen ett par dagar innan han lade beslag på den igen. Pojkarnas bronsmedalj vann David Lundgren efter sin vinst mot Albert Nilsson med 5&3. 

Med det så tackar vi i tävlingsledningen alla spelare, hela Brollsta Golfklubb, alla fantastiska funktionärer och övriga som varit inblandade i tävlingen. Stort grattis till David Nyfjäll och Elin Kumlin – segrare av JSM Match 2018. 

Resultat Flickor

Resultat Pojkar

Bilder

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)