Här kan du läsa om det svenska rankingsystemet, hitta rankinglistor och söka bland spelarprofiler.

Genom SGF Golf Ranking poängsätts i princip alla svenska spelare i alla elittävlingar i Sverige, på de större tourerna i övriga världen och i internationella amatörtävlingar.

Alla svenska spelare som fyller minst 13 år under innevarande kalenderår och spelar scratchtävlingar ingår i rankingen.

Manual SGF Golf Ranking

Tävlingar som inte per automatik är inkluderade i SGF Golf Ranking (se punkt 3 i manualen) finns listade nedan: 

Tävlingar i SGF Golf Ranking utan prispengar 2024

Nyheter i SGF Golf Ranking 2024

I år har ett antal nyheter introducerats, som gör att fler enskilda collegetävlingar och internationella amatörtävlingar ingår i SGF Golf Ranking. Klicka nedan för att läsa om förändringarna och vad som gäller för just dig. Du kan också ladda ner manualen ovan för att se alla detaljer.

 1. Läs allt om förändringarna här
 2. Collegetävlingar

  Alla svenska spelare som har poäng i World Amateur Golf Ranking (WAGR) och deltar i en collegetävling som ingår i WAGR får automatiskt poäng för tävlingen i SGF Golf Ranking. Detta gäller oavsett collegeorganisation och nivå. Tidigare ingick enbart tävlingar i NCAA Division 1.

  Detta ersätter den tidigare metoden, med avläsning av collegerankingen via Golfweeks rankinglista och endast tävlingar i NCAA Division 1.

  Internationella amatörtävlingar

  Alla svenska spelare som har poäng i WAGR och deltar i en internationell amatörtävling som ingår i WAGR, får poäng för tävlingen i SGF Golf Ranking. Detta gäller oavsett vad tävlingen har för så kallat Powervärdet i WAGR.

  Detta ersätter den tidigare metoden, där tävlingen behövde ha minst 100 i Powervärde, och spelare behövde ansöka i förväg om att en internationell amatörtävling skulle ingå i SGF Golf Ranking.

  OBS! Du måste finnas med på WAGR innan tävlingen

  Notera att du som spelare alltså måste ha WAGR-poäng innan tävlingen spelas för att du ska få poäng på SGF Golf Ranking. Detta gäller både för collegetävlingar och internationella amatörtävlingar.

Se intervjun där Magnus Grankvist, ansvarig för SGF Golf Ranking på Svenska Golfförbundet, berättar om nyheterna:

Ansökan rankinggrundande tävlingar i Sverige

Golfklubbar som ska arrangera tävling och vill att den ska ingå i SGF Golf Ranking kan ansöka om det via länken nedan. Gäller det en förbundstävling behövs ingen ansökan, de ingår per automatik.

Snarast möjligt efter den 15 februari 2024 publiceras en lista över de tävlingar som fått sin ansökan godkänd. Ansökningar efter 15 februari kan också godkännas.

Ansökan rankinggrundande tävling ➤ (fylls i av arrangörsklubben)

Spelarprofiler

Alla svenska spelares resultat på tävlingar som ingår i SGF Golf Ranking registreras i det som kallas för spelarprofiler. På så sätt har det genom åren byggts upp en unik bank av resultat. Genom spelarprofilerna går det att följa spelarnas utveckling från juniorspelare till tävlingsspelare på högsta världsnivå.

SGF Golf Ranking infördes 2004 men det finns resultat registrerade i spelarprofilerna från och med 1984. Resultaten från den svenska juniortouren började registreras i SGF Golf Ranking 2001. Sedan dess ger spelarprofilerna i det närmaste komplett information om spelarnas resultatutveckling.

Sök spelare i spelarprofilerna

Kontakt rankingfrågor

Porträttbild på Magnus.