Från tidigare upplaga av Stenson Sunesson Junior Challenge då Henrik tagit med sig The Open-pokalen The Claret Jug.

Stenson dubbel värd hemma i Skåne

Henrik har tagit sig från värdskap tillsammans med Annika Sörenstam av premiärupplagan av Scandinavian Mixed via U.S. Open på Torrey Pines tillbaka till Sverige för dubbelt värdskap. Stenson Sunesson Junior Challenge by Chase avgörs på PGA Sweden National samtidigt som Henrik Stenson Paragolf Challenge spelas på grannbanan Bokskogens Golfklubb.

Stenson Sunesson Junior Challenge
Henrik har satsat på den yngre generationen. Stenson Sunesson Junior Challenge by Case är en juniortävling för killar och tjejer som Henrik genomför tillsammans med sin mångåriga tidigare caddie, Fanny Sunesson.

Vid premiärupplagan 2017 tog Henrik med sig en pokal han spelat hem året innan, The Claret Jug, för segern i The Open Championship. Det var många som ville känna på den, dricka ur den och ta bilder med den, ofta tillsammans med Henrik.

Vattenskoter, golf och hamburgare
Innan pandemin satte stopp för utlandsresor bjöds också segrarna i Stenson Sunesson Junior Challenge in till en lagtävling i Orlando som en annan av Fannys spelare, Nick Faldo, arrangerade.

Samtidigt som Henrik spelade Arnold Palmer Invitational agerade han värd för sitt lag hemma på Lake Nona. De bilder som dök upp i sociala medier innehöll förutom golf även grillning, vattenskoter och annat roligt.

En av spelarna som varit med om detta är Andrea Lignell, som i slutet av maj avgjorde collegefinalen NCAA Nationals för sitt University of Mississippi genom att säkra sin match på det 17:e hålet.

Ambassadör för svensk paragolf
Måndagen efter 2014 års Nordea Masters på PGA Sweden National var det ett gäng svenska golfare som tränade med Henrik Stenson, då nybliven ambassadör för svensk paragolf. En titel han fortfarande har.

En av dem som var med den där dagen var Joakim Björkman, som samma år blev den första mottagaren av stipendiet ”Årets paragolfare”.

Jocke, eller JB som han också kallas, tog tidigare i år ett steg som tydligt bryter en barriär. Han blev det första svenska paragolfproffset och är nu medlem i PGA. Han har höga ambitioner med sitt spel och även för paragolfen i stort. Han spelar bland annat på svenska MoreGolf Mastercard Tour.

Henriks engagemang idag inom svensk paragolf är brett och sträcker sig från en egen tävling på Folksam Paragolf Tour och det årliga paragolfstipendiet till breddläger för unga med funktionsnedsättning där både nya och lite mer erfarna spelare är välkomna att ha kul med golfen i Henriks anda. I år genomförs dessa läger på sju platser runtom i Sverige i början av augusti.

Delar med sig mellan majors
Att Henrik mellan majorstarter är i Sverige och står värd och delar med sig av sin erfarenhet med stort engagemang visar tydligt var hjärtat finns. Efter veckans tävlingar i Skåne är det uppladdning för The Open Championship på Royal St George’s i mitten av juli som står på programmet.    

 

 

Skribent

Porträttbild på Göran.

Fler nyheter

 1. Följ Stenson Sunesson Junior Challenge by Case
 2. SSJC by Case

  Följ Stenson Sunesson Junior Challenge by Case

  Internationella tävlingen med Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar har nu startat på Barsebäck GCC.

 3. Anmälan öppen för Stenson Sunesson JC by Case
 4. SSJC by Case

  Anmälan öppen för Stenson Sunesson JC by Case

  Nu kan du anmäla dig till Stenson Sunesson Junior Challenge by Case. Tävlingen spelas på Barsebäck GCC 2–4 juli.

  Svenska spelare kan anmäla sig fram till och med 17 juni. Läs mer här och anmäl dig idag!