Om banorna

Känn peppen – läs mer om arrangörsklubbarna inför 2023 års SM-vecka i Stockholms golfdistrikt. Ta chansen att spela på fina och utmanande banor i vacker miljö och storslagen natur.

Arninge GK
Arninge GK

Arrangör för H50. Klubben bildades 1988 och är vackert belägen utmed Ullnasjön i Täby. Banan är trevlig och välskött och passar många kategorier av golfspelare. På klubben finns generösa övningsområden, korthålsbana, en välsorterad shop, restaurang och klubbhus med konferensmöjligheter. Vintertid utnyttjas delar av klubbområdet som konstsnöspår vilket ingår för samtliga spelrättsägare. Välkommen till Arninge GK!

Läs mer

Botkyrka GK
Botkyrka GK

Arrangör för H60. Banan är belägen på Malmbro Gård i Södertörns vackra skogar, och är en omväxlande skogs- och parkbana med en hel del vatten och höjdskillnader i spel. 18-hålsbanan invigdes 1988 och är idag med sitt 5-teesystem en utmanande bana som passar alla typer av spelare. Botkyrka GK har av distriktets spelare röstats fram som en av Stockholms bästa och vackraste banor. Klubben strävar efter att vara en familjär och nybörjarvänlig klubb som sätter stort värde på trivsel och social samvaro bland medlemmarna.

Läs mer

Bro-Bålsta GK
Bro-Bålsta GK

Arrangör för H70 och H75. Klubben är belägen i Bro, cirka 4 mil norr om Stockholm City. 18-hålsbanan invigdes år 1982 och är en hyllning till de klassiska golfbanorna på de brittiska öarna, anpassad till det nordiska klimatet. Banan utmärker sig för sina generösa fairways och stora ondulerande greener. Förlåtande för ett och annat snett utslag men krävande ju närmare hålkoppen du kommer.

Läs mer

Djursholms GK
Djursholms GK

Arrangör för Äkta Makar/Sambor 100+. Djursholms Golfklubb ligger i Djursholm, Stockholm cirka 9 km från Stockholms City. Mål för klubbens verksamhet: En attraktiv och respekterad familjeklubbfamiljeklubb där trivsel, spelglädje, kvalitet, golftradition och gemenskap står i fokus. 18-hålsbanan invigdes år 1931. Under 2021 öppnade vi en nyrenoverad bana med nya greener och greenområden.

Läs mer

Golfstar Kyssinge
Golfstar Kyssinge

Arrangör för H25. Anläggningen är belägen i Rosersberg, cirka 40 km norr om Stockholm City och 11 km från Arlanda flygplats. På anläggningen finns en 18- och en 9-hålsbana i fin natur som båda erbjuder stora variationer och skapar utmaningar för alla spelare. Layouten på båda banorna är såväl underhållande som utmanande och har USGA-greener i bästa skick. Båda banorna stod klara 2005 och ritades av Claes Lind och Tommie Tumba. I klubbhuset hittar du restaurang, golfshop, omklädningsrum och dessutom finns det bra träningsområden i nära anslutning. 

Läs mer

Ingarö GK
Ingarö GK

Arrangör för D60, D70, D75, H80 och H85. Klubben är belägen i Stockholms skärgård cirka 30 minuter från innerstan och erbjuder spel på två vackra 18-hålsbanor med olika karaktär. SM spelas på Ängsbanan, en öppen bana som invigdes 1964. Vårt nya klubbhus invigdes 1992. Där finner du restaurang, shop, reception och omklädningsrum. I direkt anslutning till klubbhuset finner du driving range och övningsgreener.

Läs mer

Kungl. Drottningholms GK
Kungl. Drottningholms GK

Arrangör för Far & Son. Klubben ligger på Lovön i slottsmiljö vid Drottningholms slott, knappt två mil utanför Stockholms centrum. Golfbanan invigdes 1959 och renoverades 2011 av arkitekten Johan Benestam. Spelare som besöker anläggningen får njuta av en golfbana med stor variation och en unik karaktär. Här har det spelats ett stort antal internationella stortävlingar, som SEO, Scandinavian Masters och ANNIKA Invitational. 

Läs mer

Saltsjöbadens GK
Saltsjöbadens GK

Arrangör för D25 och D50. En modern golfklubb med anrik historia. Banan började anläggas i början av 1970 och stod färdig 1976. En mycket trevlig bana i vacker skogsmiljö, som under senaste år genomgått en riktig ansiktslyftning. Flera nya hål har anlagts, många greener har byggts om och alla hål har nu grästees. En riktig utmaning för den kräsne golfaren! Vår strävan är att vara en attraktiv golfklubb för alla kategorier av människor, med välskötta banor, god service och som främjar golfen som idrott.

Läs mer

Sollentuna GK
Sollentuna GK

Arrangör för Äkta Makar/Sambor 120+. I en naturskön miljö och på absolut bästa läge strax norr om Stockholm ligger Sollentuna Golfklubb. En familjeklubb med den rätta känslan för både stora som små. Med en ständig utveckling håller klubben idag hög klass, och vi strävar alltid efter att bli ännu lite bättre. Klubben bildades 1967 och banan som ritades av banarkitekten Nils Sköld invigdes av HKH Prins Bertil den 16 september 1972.

Läs mer

Stockholms GK
Stockholms GK

Arrangör för Två Generationer Mixed och Mor & Dotter. Klubben firar 90 år på Kevingebanan i Danderyd, strax norr om Stockholm. Klubbens ledord är tradition och förnyelse. I traditionen finns en stark golfkultur och en vass junior- och tävlingsverksamhet. I förnyelsen ligger anpassningen till nutiden. Inför 2022 har en genomgripande restaurering genomförts med moderna medel och avstamp i historien. När banan öppnade 1932 var banarkitekter med Harry Colt i spetsen ansvariga för layouten. Med hjälp av flygfoton från förr har det klassiska golflandskapet återskapats och utvecklats med Christian Lundin som arkitekt.

Läs mer

Täby GK
Täby GK

Arrangör för Äkta Makar/Sambor. Klubben bildades 1968 och banan byggdes under åren 1969–72 med tolv hål fram till 1971 (1–10, 17 och 18) och resterande hål året efter. Den är belägen vid Vallentunasjöns västra strand, där sista nio hålen spelas i direkt anslutning till sjön. Täby Golfklubb är en traditionell medlemsklubb med ett stort utbud av aktiviteter för alla golfspelare. Barn- och ungdomsverksamhet är något vi satsar extra mycket på. Banan ligger i en unik miljö som du aldrig tröttnar på. Våra ledord är trivsel, service & kvalité.

Läs mer

GolfStar Waxholm
GolfStar Waxholm

Arrangör för H40. Klubben ligger naturskönt cirka 35 km från Stockholm City. På anläggningen finns en 18- och en 9-hålsbana. Båda banorna har ritats av Tommy Nordström och stod klara 1995. 18-hålsbanan är utlagd i fin skogs- och parkmiljö med varierande hål och svårighetsgrad. Den har varit värd för Challenge Tour två gånger. I klubbhuset hittar du restaurang, golfshop, omklädningsrum och dessutom finns det generösa träningsområden i nära anslutning.

Läs mer

Ågesta GK
Ågesta GK

Arrangör för paragolf-SM. Ågesta är en komplett golfanläggning endast 15 minuter från city. Förutom en 18-hålsbana som håller hög kvalitet erbjuder vi en 9-hålsbana, drivingrange och övningsområden. Klubbhuset rymmer reception med golfshop, en omtyckt restaurang, gym, omklädningsrum och vintertid även en egen slaghall. Våra banor är utlagda i vacker skogs- och parkmiljö och klubben är idag mycket populär med över 3 000 medlemmar.

Läs mer

Huvudarrangörer:

Arrangörsklubbar:

Partners:

  • NeH partnerlogotyp