Om banorna

Läs mer om arrangörsklubbarna inför 2024 års SM-vecka i Södermanlands golfdistrikt. Ta chansen att spela på fina och utmanande banor i vacker miljö och storslagen natur.

Flens GK
Flens GK

Arrangör för H70 och H75. Klubben erbjuder en utmanande, vacker och spännande spelupplevelse för alla kategorier av spelare. 2022 och 2023 stod klubben värd för Pro-Am och Skinsgame med spelare från skandinaviska proffstouren och fått mycket beröm för layout och bankvalitet. Välkommen till Flens GK!

Läs mer

Kallfors Golf
Kallfors Golf

Arrangör för Far & Son. Kallfors 18-hålsbana präglas av höga utslag, vackra vyer och strategiska utmaningar. Generösa fairways och mindre ruff gör att du lätt hittar bollen. Banan har par 72 och är mellan 4700-6400 meter beroende på vilket av våra fem tees du spelar. Banan har varit värd för finalen på Swedish Golftour (dåvarande SAS Masters Tour) både 2008 och 2009 och hyllades då av spelarna.

Läs mer

Katrineholms GK
Katrineholms GK

Arrangör för H40. Välkommen till Katrineholms Golfklubb mitt i Sörmland, hem till golfproffset Robert Karlsson. Klubben var stolt värd åt Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson, Sveriges enda European Challenge Tour tävling under 2016-2018 och har under flertalet år haft Sveriges nöjdaste golfbesökare sedan 2015. Vi erbjuder 27-hål i yppersta tourkvalité på en rolig, omväxlande och givande bansträckning, med bra träningsmöjligheter och en fin restaurang med fulla rättigheter.

Läs mer

Nyköpings GK
Nyköpings GK

Arrangör för D60, D70, D75, H80, H85 och Äkta Makar/Sambor 100+. Välkommen till Nyköpings GK och klubbens två 18-håls banor. Två trevliga park- och skogsbanor i gammal kulturlandskapsmiljö i hjärtat av Sörmland. På anläggningen kan vi även erbjuda våra fina stugboenden, endast en wedge från första tee.  

Läs mer

Strand GK
Strand GK

Arrangör för Äkta Makar/Sambor. Endast 60 min från Stockholm finner ni Strand Golf, vackert beläget intill Mälaren och omgivet av Sörfjärdens naturreservat. Från början var Strand en lantbruksgård, men år 1999 förvandlades det till en vacker 18-hålsbana och byggnaderna på gården renoverades och blev hotell, restaurang och festlokal. År 2017 anlitades banarkitekten Johan Benestam för att tillsammans med ägarna ta golfbanan på Strand till en ny nivå!

Läs mer

Strängnäs GK
Strängnäs GK

Arrangör för Mor & Dotter och Två Generationer Mixed.

Strängnäs är en historisk stad som ligger vid Mälarens, cirka 60 kilometer väster om Stockholm. Klubben har en idealisk plats i den vackra och natursköna omgivningen i Sörmland och är känd för sin gästvänlighet och trevliga atmosfär. Klubben har faciliteter som en restaurang där medlemmar och gäster kan njuta av mat och dryck efter en dag på banan. 

Läs mer

Torshälla GK
Torshälla GK

Arrangör för H60. Klubbens trevliga golfanläggning finns strax utanför Torshälla, 6 km från Eskilstuna. De äldsta hålen är över 50 år och 1993 blev vi en komplett 18 hålsbana. En skogs och parkbana med två helt olika karaktärer. Banan är lättvandrad men med utmaningar som passar alla kategorier av golfspelare.

Läs mer

Trosa GK
Trosa GK

Arrangör för D25 och D50. Mitt i Sörmlands vackra skärgård ligger Trosa Golfklubb. Klubben startades 1972 och de första 9 hål invigdes av Sven Tumba och John Cockin 1974. Sedan 1991 har klubben en 18-hålsbana som ligger helt fantastiskt mellan ekdungar och havet. Sommardagar ser du segelbåtarna på väg in till eller ut från Trosa hamn och motorbåtarna puttra iväg till någon skärgårdsö. Och över Snöholmen, ön i vår vik, kan du se havsörnar sväva över skarvbona. Ibland upp till 20 stycken.

Läs mer

Vidbynäs Golf
Vidbynäs Golf

Arrangör för H50. Vidbynäs – Brian Curley’s mästerverk. Klubbens ligger belägen i böljande sörmländsk natur och bjuder på mängder av spektakulära vyer. De väldesignade och generösa greenområdena vaktas ofta av förrädiska avrinningsytor och naturligt formade bunkersystem.

Läs mer

Viksbergs GK
Viksbergs GK

Arrangör för H25. Viksberg är en parkbana med omväxlande layout i klassisk Sörmlands natur i direkt anslutning till Korpbergets naturreservat. Banan öppnades för spel 1991 och har tidigare varit arrangör för Golf SM 1994 då nuvarande vandringspris för H30 instiftades av Viksberg.

Läs mer

Åda G&CC
Åda G&CC

Arrangör för Äkta Makar/Sambor. Åda Golf & Country Club ligger i anslutning till Åda Säteri. Namnet Åda förekommer redan under tidig medeltid. På 1200-talet tillhörde gården Konung Valdemar. Marken som golfbanan är byggd på har tidigare varit ett av landets största hägn för vildsvin, hjortar och mufflonfår. Bli inte förvånad om du ser älg, mufflon, rådjur eller dov när du spelar. Alla dessa djur, golfare, deras familjer, vänner – unga som gamla, med eller utan hundar – ja alla, förutom vildsvin är välkomna till klubben!

Läs mer

Huvudarrangörer:

Arrangörsklubbar:

Partners:

  • NeH partnerlogotyp