• Huvudpartners: Huvudpartners:

Nyheter

Här kan du läsa senaste nytt om Ahlsell Nordic Golf Tour. 

 1. Dansk amatör i topp på Österlen
 2. Swedish Golf Tour

  Dansk amatör i topp på Österlen

  Dag två av tre i PGA Championship hosted by Ingelsta Kalkon är nu färdigspelad och det är rödvitt i toppen av leaderboarden.

  Det blev en mycket behaglig andradag på Österlens Golfklubb. Det blåste några fler sekundmeter än gårdagen men ändå knappt märkbart. Något som blivit en snackis bland klubbens medlemmar, som i princip aldrig spelat banan i dessa förhållanden.

  Inför finalvarvet är det danskt högst upp på leaderboarden, amatören Morten Toft Hansen från Hilleröd Golfklubb. Med en score på sju under par (-7) leder han med ett slag före danska kollegan Peter Launer Baek och Norges Markus Braadlie. På ensam fjärdeplats finner vi bästa svensk som är Fredrik Gustavsson från Karlstad Golfklubb. Han lämnade idag in ett bogeyfritt scorekort med tre fåglar på, totalt fem under par.

  En hel del verkade hitta spelet idag och tog en rejäl revansch på Djupadal. Robert Jonasson från Ulricehamns Golfklubb var en av dem och gjorde hela åtta birdies. Han avancerade därmed 102 (!) platser och klarade cutten med råge.

  Morgondagens final startar 08:40.

  Leaderboard

  Bilder från tävlingen

  Text och bild: Frida Bräster

 3. Rookien Tobias Ruth i ensam ledning efter första dagen
 4. Swedish Golf Tour

  Rookien Tobias Ruth i ensam ledning efter första dagen

  Onsjö GK:s Tobias Ruth, som gör sin första säsong på Swedish Golf Tour, har lagt sig i ledningen efter första dagen av PGA Championship hosted by Ingelsta kalkon.

  Tobias Ruth gick runt Djupadal på Österlens GK på 66 slag, fem under par.
  Därmed är han i ensam ledning inför andra dagens spel av PGA Championship hosted by Ingelsta kalkon.
  – Det är första gången jag spelade banan, men jag spelade den på rätt sätt. Några kompisar sa att det var svårspelat men jag kände inte det i dag. Jag slog bra drives och wedgarna satt nära pinnen, säger han.

  TOBIAS Ruth, som fyller 21 år den 19 juni, inledde säsongen med en seger i Abbekås på Future Series, nivån under Swedish Golf Tour.
  Detta är hans femte tävling på Nordic League, där SGT ingår, och starten har varit relativt blygsam; tre missade kvalgränser och en tjugondeplats.
  Nu är han alltså i ensam ledning.
  – Det är mitt andra år som proffs, men mitt första på Nordic league och det är klart att det kändes lite nytt i början. Jag var ändå i bra form i början av säsongen men det är lite annorlunda att tävla på den här nivån. Konkurrensen är tuff, de tidigare tävlingarna har ju vunnits på bra resultat, säger han.

  FÖR NÅGRA år sedan bytte Trollhättekillen Tobias från moderklubben Kobergs GK till Onsjö i Vänersborg. Han gillade deras ungdomssatsning och på klubben finns också bland andra bröderna Hagborg-Asp och – från den här säsongen – Per Längfors. Längfors som är sexa på NL-rankingen och redan vunnit en tävling i år.
  – Det är ju bara positivt för mig att han har bytt till Onsjö. Jag försöker lära mig så mycket som möjligt av honom. Han har ju erfarenhet från den här nivån, säger Tobias Ruth.

  Hur tänker du inför lördagen?
  – Jag funderar inte så mycket. Jag får försöka spela så bra jag kan även i morgon. Det är ju inte nu det avgörs, men det gäller att vara med även efter två dagar.

  Bo Steffensen
  bo.steffensen@golf.se

   

  FAKTA: 
  PGA Championship Hosted by Ingelsta Kalkon
  När: 
  8–10 juni.
  Var: Djupadal, Österlens GK.
  Hur: 
  156 spelare. 54 håls slagspel. Kvalgräns efter 36 (45 spelare plus delningar).
  Prispengar: 375 000 kronor.

    

  Följ tävlingen här

   
  Ranking SGT

  Ranking Nordic League


  Vid pressförfrågningar; kontakta presschef Bo Steffensen på bo.steffensen@golf.se eller 0705–62 40 92.

   

  Swedish Golf Tour
  Svenska Golfförbundet har i år tagit över driften av SGT, den svenska proffstouren för damer och herrar. Herrarnas tävlingsprogram består av femton tävlingar.
  Swedish Golf Tour ingår – tillsammans med danska Ecco Tour och tävlingar i Norge, Finland och Estland – i Nordic League. 
  Nordic League är nivån under Europatouren och Challengetouren. De fem bästa spelarna på rankingen vid säsongens slut får ett kort till Challengetouren nästa år. Tre vinster ger omedelbar Challengetour-status.

  Här är hela tävlingsprogrammet för Swedish Golf Tour 2018, herrar.

   

 5. Daniel Jennevret känner sig trygg: "Det är tålamod som gäller"
 6. Daniel Jennevret
  Swedish Golf Tour

  Daniel Jennevret känner sig trygg: "Det är tålamod som gäller"

  Daniel Jennevret har varit nära flera gånger under säsongen men inte fått till det hela vägen – ännu.  "Swedish Golf Tour fostrar väldigt bra med tanke på att det är så många bra spelare som är här", säger han inför PGA Championship på Österlens GK.

  Det är nationaldagskväll i Sverige när vi pratar med Daniel Jennevret. Han har jobbat, som instruktör, hela dagen med välgörenhetsprojektet Bris-golfen på hemmaklubben Vasatorp utanför Helsingborg.
  – Folk fick ge en valfri summa för lektionerna och alla pengar gick till Bris. Ett fantastiskt upplägg, säger han.
  Nästa stopp i Daniel Jennevrets golftillvaro blir Österlens GK. Swedish Golf Tour för herrar har hunnit till säsongen femte tävling – PGA Championship Hosted by Ingelsta Kalkon. Tävlingen spelas på Djupadal 8–10 juni.

  Swedish Golf Tour ingår i Nordic League (tävlingar i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland och Estland) där de fem främsta på rankingen får ett kort till Challengetouren nästa år. Ett givet mål för Daniel Jennevret. Han har också börjat säsongen stabilt, haft segerchans i flera tävlingar men inte riktigt kunnat knyta säcken de sista nio.
  – Grejen är att jag har spelat väldigt bra de sista rundorna och jag har gett mig själv chansen i många tävlingar. Det är positivt, men jag har inte spelat tillräckligt bra de sista hålen. Fast jag har ändå blivit elva, nia ,sexa och trea … Jag är där och hugger hela tiden och det gäller att vara ganska lugn i båten nu och låta det hända när det händer. Det har jag varit bra på tidigare år så jag vet att jag löser de situationerna bra, säger han.

  FÖRRA veckan, i Danmark, låg Daniel Jennevret fyra under par den sista rundan med två hål kvar att spela. Han avslutade med två bogeys – och slutade trea, två slag efter segraren Jacob Glennemo.
  I SGT-premiären i Fjällbacka tog han sig runt på 68 slag den sista dagen, trots att han gick tre över de sista fem hålen och slutade delad nia.

  Har du analyserat varför det sett ut så där?
  – Nej, det kan man inte. Jag spelar en effektiv och bra golf. Är det tillfälligheter att de två bogeysarna kommer på slutet? Jag vet inte. Det har inte varit så tidigare så jag känner att jag inte behöver överanalysera det utan jag fortsätter att mala på som jag gjort. Spelet känns bra, jag tror det är en tidsfråga.

  28-ÅRIGE Daniel Jennevret har varit med på Swedish Golf Tour några år. Han blev tia på NL-rankingen 2015 och 2017. I år är det ”dags” att ta den där topp 5-platsen och klättra vidare ett trappsteg upp.
  – Det är klart att man är sugen på det. Jag spelade ju på inbjudningar ett år på Challenge. Jag fick bara sex starter men det var sex väldigt värdefulla starter för jag fick verkligen känna på vad som krävs och hur miljön är där ute. Självklart vill jag tillbaka. Jag vill vidare och jag känner mig redo. Samtidigt tror jag att ju mer man stressar de här sakerna, desto mindre är sannolikheten att det händer, säger han.

  DET VAR säsongen 2016 som Daniel Jennevret fick chansen att testa Challengetouren tack vare att Swedish Challenge i Katrineholm kom med på tourprogrammet. En arrangör får nämligen 50 wild cards som sedan kan bytas med andra länders tävlingar.
  För Daniel Jennevrets del blev det mest missade kvalgränser.
  – Jag gick igenom ganska mycket privat då som strulade samtidigt som golfen inte var lika bra som nu. Jag hade lite av ett mellanår statistiskt. Andra saker tog mycket energi och det gjorde sitt till, men det var ju en erfarenhet det också, säger han.

  Det svåra är egentligen inte att spela på Challengetouren, det svåra är att ta sig upp?
  – Absolut. Det är många som löser uppgiften när de väl är där men det är svårt att ta sig dit och vissa spelare tar sig inte ens dit. Men blir man topp fem på Nordiska Ligan så får man en otrolig boost med sig. Fast det är inte lätt. Det är mer eller mindre hundra spelare som slåss om de där fem platserna. 

  Hur ser du på tillvaron på Swedish Golf Tour?
  – Den är bra, det är inte alls en dum väg att gå. Det fostrar väldigt bra med tanke på att det är så enormt många bra spelare som är här. Mer eller mindre varje vecka … Det är gamla Challengetourspelare, det är folk som varit på högre nivåer som utbildar de som kommer upp och oss andra också. Det är bra tävlingar varje vecka och det ger jättebra möjligheter för dem som kommer ut plus de som försöker ta steget vidare.

  Vad är din styrka som spelare?
  – Skallen. Jag gillar när det hettar till. Och mitt järnspel är stabilt. Jag är en ganska stabil spelare rätt igenom. Jag har en ganska hög lägstanivå.

   Du måste nästan vinna en eller två tävlingar för att få ihop de poäng som krävs för en topp 5-plats?
  – Jag är rätt övertygad om att man måste ha minst en vinst. Fortsätter jag att spela stabilt så är allt möjligt, helt klart. Det handlar bara om tålamod. Jag känner mig optimistisk. Topp fem är mitt största mål med säsongen men samtidigt, jag har distans till det. Det jag gör just nu på golfbanan är ju någonstans rätt eftersom jag blir runt tionde plats hela tiden. Det är rätt tidigt på säsongen än så länge så det handlar om att fortsätta gnugga på.

  Bo Steffensen
  bo.steffensen@golf.se

    

  FAKTA:
  PGA Championship Hosted by Ingelstad Kalkon
  När: 8–10 juni.
  Var: Djupadal, Österlens GK.
  Hur: 156 spelare. 54 håls slagspel. Kvalgräns efter 36 (45 spelare plus delningar).
  Prispengar: 375 000 kronor.

    

  Följ tävlingen här

   
  Ranking SGT

  Ranking Nordic League

  Vid pressförfrågningar; kontakta presschef Bo Steffensen på bo.steffensen@golf.se eller 0705–62 40 92.

   

  Swedish Golf Tour

  Svenska Golfförbundet har i år tagit över driften av SGT, den svenska proffstouren för damer och herrar. Herrarnas tävlingsprogram består av femton tävlingar.
  Swedish Golf Tour ingår – tillsammans med danska Ecco Tour och tävlingar i Norge, Finland och Estland – i Nordic League. 
  Nordic League är nivån under Europatouren och Challengetouren. De fem bästa spelarna på rankingen vid säsongens slut får ett kort till Challengetouren nästa år. Tre vinster ger omedelbar Challengetour-status.

  Här är hela tävlingsprogrammet för Swedish Golf Tour 2018, herrar.

 7. Hemmavinst på Ljunghusen – ”En dröm går i uppfyllelse”
 8. Swedish Golf Tour

  Hemmavinst på Ljunghusen – ”En dröm går i uppfyllelse”

  Sara Kjellker gick ut som trea inför finalronden i Carpe Diem Beds Trophy. Hon har spelat banan hundratals gånger och kan den utan och innan. Under press, men med hemmapublikens stöd, gick hon ut och spelade sitt bästa varv någonsin på hemmaklubben – vilket resulterade i en vinst.

  Det har varit en fantastisk sista dag på Ljunghusens Golfklubb. Solen har stått högt på himlen och vinden som brukar hägra över Näset har befunnit sig någon annan stans idag. I och med det har det gjorts många birdies och låga scorer och det är nöjda spelare som nu lämnar klubben.

  Den spelare som hanterade klubborna allra bäst idag var hemmaspelaren Sara Kjellker. Hon gick fyra under par vilket är dagens lägsta score samt hennes nya personbästa på banan.

  - Jag vill börja det här talet med att tacka min tränare Markus Westerberg för allt han gör för mig. Den här segern är vår. Känslan att få stå här på min hemmaklubb som segrare är enorm, det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag är så tacksam – var några ord från Saras tacktal.

  Och som hon gjorde det. Hennes medspelare Lisa Pettersson från Täby Golfklubb var också på hugget och under ett tag såg det ut att bli en riktig tätstrid mellan tjejerna. Sara missade dock inte ett slag och när hon sänkte parputten på 18e hålet var segern hennes med tre slag. Som amatör får hon inte ta emot prischecken utan den fick Lisa ta emot. Men segerpokalen är Saras!

   

  Näset Queen

  Moa Folke

  Carpe Diem Beds är huvudsponsor för både denna och förra veckans tävling som spelades på Flommens Golfklubb. Spelaren med lägst score i båda tävlingarna får en säng värd 63 000 kr. Det priset kammade Moa Folke från Tranås Golfklubb hem med en vinstmarginal på fem slag. ”Det här priset ger jag till mamma och pappa som ett tack för allt de har gjort för mig” berättade Moa efter att hon tilldelats priset. ”Pappa, du får gå och prova ut hur du vill ha den!”

  Tre tävlingar på två veckor är nu genomförda och tjejerna får åka hem och vila sig. Om två veckor väntar tävlingen Hinton Golf Open by Dygnet Runt Städ.

  Stort tack till Carpe Diem Beds, Flommens Golfklubb och Ljunghusens Golfklubb som gjort senaste två tävlingarna möjliga!

  Bilder från tävlingen

  Resultat

  Skribent

  Porträttbild på Frida
 9. Delad ledning och dubbla banrekord på Ljunghusens GK
 10. Swedish Golf Tour

  Delad ledning och dubbla banrekord på Ljunghusens GK

  Sofie Bringner och Josephine Janson delar ledningen i Carpe Diem Beds Trophy med en runda kvar att spela. Idag har vi också fått ta del av två banrekord, trots tuffa förhållanden.

  Den gassande solen, den tjocka ljungen och den luriga vinden gjorde de öppnande två rundorna av Carpe Diem Beds Trophy till en ordentlig utmaning. Trots detta bevittnades nytt banrekord på Ljunghusens GK, två gånger om! Moa Folke (Tranås Golfklubb) registrerade 68 slag (-4) rond 1. Ett rekord som några timmar senare skulle slås av Isabella Deilert (AIK GK) med en runda på 67 slag (-5) rond två.

  Men efter dagens 36 hål så är det Sofie Bringner (Hills GK) och Josephine Janson (Ringenäs GK) som befinner sig högst upp på ledartavlan med 142 slag (-2) vardera . Dessa två går ut i ledarboll 10:30 imorgon. Där innan jagar resterande spelfält, inte minst bästa amatör och hemmaspelaren Sara Kjellker (-1). Dessutom finns ytterligare sju spelare inom sex slag från ledning. Det råder inga tvivel om att utgångsläget inför den avslutande, tredje rundan ger upphov för stor spänning och dramatik.

  Ett extra spänningsmoment inför morgondagen är nämligen att tävlingssponsor Carpe Diem Beds utser ”Näset Queen” till den spelare med lägst antal slag totalt i förra veckans tävling på Flommens GK och veckans tävling på Ljunghusens GK. Vinnaren belönas med sängen HÄRMANÖ från Carpe Diem Beds (värde 62 480 kr). Ledaren av ”Näset Queen” är Moa Folke på 358 slag, följd tätt därefter av Ellinor Haag (Sigtuna GK) och Sofie Bringner (Hills GK) på 363 slag.

  Sista rundan och kampen om sängen börjar 07:30 imorgon, med en ledarboll som går ut 10:30. Missa inte sevärd golf på en bana i fantastisk kondition.

  Miles Gullström-Hughes

  Bilder från dagen

  Leaderboard

 11. Ellinor Haag: ”De har gjort ett jättejobb med touren”
 12. Ellinor Haag, Sigtuna GK
  Swedish Golf Tour

  Ellinor Haag: ”De har gjort ett jättejobb med touren”

  Ellinor Haag spelar Swedish Golf Tour i år. Tisdag och onsdag väntar Carpe Diem Beds Trophy på Ljunghusens GK. Men hennes fokus för säsongen ligger på kvalet till Symetra Tour.  "Målet år fortfarande att återvända till USA", säger hon.

  Ellinor Haag, Sigtuna, är hemma i Sverige igen efter fyra år på college – Western Kentucky University – och en rookiesäsong på Symetra tour (undertouren till LPGA).
  Det här året är det Swedish Golf Tour som gäller för henne. På de tre tävlingar som spelats har 25-åringen slutat 4 (Tegelberga), 21 (Nes, Norge) och 4 (Flommen). 
  – Jag är nöjd, bortsett från Norge. Jag har spelat stabil golf, men det har alltid blivit något varv som varit lite högre och det är väl därför jag inte lyckats ta mig hela vägen upp. Jag kände verkligen att jag kunde ha gått en riktigt låg runda sista dagen på Flommen. Slagen satt där, men puttarna gick inte riktigt i, säger hon

  CARPE Diem Beds Open på Flommen spelades 25–26 maj. Den följs nu av den tredje majtävlingen i södra Skåne; Carpe Diem Beds Trophy på Ljunghusen (29–30 maj).
  Två grannbanor vid Falsterbonäset med bara några dagars paus mellan tävlingarna. Ingen större idé att åka hem alltså.
  Ellinor Haag har övernattat i Malmö och när vi pratar med henne är det söndag förmiddag.
  – Jag har faktiskt aldrig spelat Ljunghusen. Så jag åkte ner efter Norge och gick in banan för att spara lite energi. Nu blev det ju ingen resdag och det var skönt så nu ska vi ut och träna och sedan blir det proam på måndagen, säger hon.

   2016 tog sig Ellinor Haag till andra steget i Symetrakvalet. Även om hon kom ganska långt ner där fick hon kategori nog att spela elva tävlingar.
  Rookieåret på Symetra blev tufft. Det började med en 58:e plats och fortsatte med tio raka missade kvalgränser.
  – Det var tufft – men också lärorikt. Det var mycket runt omkring som inte klaffade. Visumproblem, en bil som strulade … Så det var svårt att njuta och ge järnet på golfbanan. Det var mycket annat utanför som tog energi. Det blev också mycket tankar om kostnader och sånt som satte press. Men målet är fortfarande att återvända till USA och jag har fullt fokus på Symetra-kvalet i augusti.
  Ellinor Haag tänker kvala i år igen. I augusti. Men det är Swedish Golf Tour som gäller under säsongen.

  Hur känns tillvaron på SGT?
  – De har gjort ett jättejobb med touren i år och det uppskattar man verkligen. Det är jättekul att vi har tretton tävlingar och att vi får ihop ett spelschema. Jag tänker spela hela året men missar väl någon tävling när jag åker över och kvalar. Det var ett tag sedan jag hade kontinuerlig kontakt med min tränare. Nu kan vi bygga på lång sikt, träffas oftare och ha bättre kontakt. På det sättet känns det väldigt bra att vara hemma, säger Ellinor Haag.

  Vad säger du om spelstandarden i på touren?
  – Den är hög i toppen. Absolut. Man måste spela bra golf för att vinna. När Isabella (Ramsay) vann Flommen … hon hade ju chansen på Tegelberga också. Man såg hur glad hon var för det. Ja, hon var svinglad – och hon spelar ju på Europatouren.

  Du tänker inte försöka kvala även till Europatouren, LET?
  – Inte som jag känner nu. Vi får se hur saker och ting går men prio ett och planen är Symetra. Går man till steg 2 får man oftast hyfsad kategori. Jag fick ju spela elva tävlingar förra året men jag tänker komma högre den här gången. Skulle jag ta mig vidare och få kvala till LPGA är det bara en bonus, fast jag vill nog få något år att kunna etablera mig på Symetra så jag tror att det steget är rätt bra.

  Bo Steffensen
  bo.steffensen@golf.se

   

  FAKTA, Carpe Diem Beds Trophy

  Var: Ljunghusens GK, Höllviken
  När: 29–30 maj. 
  Hur: 54 håls slagspel (36 hål första dagen, 18 andra). Kvalgräns efter två rundor, 30 spelare plus delningar.
  Prispengar: 100 000 kronor.

  Spelade tävlingar på Swedish Golf Tour, 2018:
  4–6 maj: Tegelberga Open (Filippa Möörk, Karlstad).
  21–22 maj: NES Open, Norge (My Leander, AIK).
  25–26 maj: Carpe Diem Beds Open, Flommen (Isabella Ramsay, S:t Arild).

  Hela tävlingsprogrammet 2018

   

  Swedish Golf Tour
  Svenska Golfförbundet har i år tagit över driften av SGT, den svenska proffstouren för damer och herrar. I år består damernas program av tretton tävlingar jämfört med nio förra säsongen.

  Ranking SGT 2018

 13. Ramsay starkast i särspel
 14. Swedish Golf Tour

  Ramsay starkast i särspel

  Isabella Ramsay ledde långa stunder under sista varvet av Carpe Diem Beds Open, men det blev otroligt jämnt i slutet när Louise Markvardsen och Moa Folke hämtade in slag i slutskedet. Väl i särspelet var Ramsay starkast och tog sin fjärde seger på Swedish Golf Tour.

  Precis som väntat så blev det en rafflande avslutning av Carpe Diem Beds Open på Flommens Golfklubb och en slutrunda som bjöd på mycket. Ett rafflande särspel som avslutning, men högst nämnvärt är också Emelie Borggrens bedrift på det 16:e hålet där hon lyckades med att sätta en träfemma för en albatross.

  Om vinsten blev det som sagt jämnt. Tre spelare; Isabella Ramsay, Moa Folke och Louise Markvardsen slutade efter tre spelade ronder på 214 slag, två slag under par. Louise Markvardsen hade 70 slag idag och var först in i klubbhuset. En nervös väntan innan det stod klart att det var ytterligare två spelare som slutade på 214 slag. Väl där så bjöd spelarna publiken på en mycket underhållande golf. Ramsay och Markvardsen gjorde varsin birdie på det första särspelshålet och Moa Folke fick se sig besegrad för denna gång. Denna tävling var för övrigt Folkes första start som professionell.

  Ramsay och Markvardsen spelade 18:e hålet ännu en gång. Markvardsen satte sig i lite trubbel med sitt utslag, men lyckades ändå träffa green med sitt inspel. Ramsay, som slog sitt utslag mitt i fairway, slog sedan upp sitt inspel endast en meter ifrån hål. Markvardsen tvåputtar för par, och dörren är öppen för Ramsay som slår in matchbollen med ännu en birdie. Detta innebar att Markvardsen slutade delad tvåa tillsammans med Moa Folke, och tilldeles priset som bästa amatör, och att Ramsay tog sin fjärde seger på Swedish Golf Tour.

  -       Spelet kändes bra idag, jag var ganska lugn och spelade med tålamod. Jag trivs jättebra på denna banan, en kul linksbana som alltid har bra greener där man måste planera sitt spel. Jättekul, jag var nästan mest glad över putten jag satte på artonde hålet för att ta mig till särspelet, säger Ramsay 

  Med det tackar Swedish Golf Tour Flommens Golfklubb för en strålande tävling och börjar förbereda för nästa veckas tävling på Ljunghusens Golfklubb.

    

  Ludvig Forssman

  Resultat

  Bilder

 15. Ramsay och Resen leder i en jämn tillställning
 16. Swedish Golf Tour

  Ramsay och Resen leder i en jämn tillställning

  Strålande sol, en bana i kanonskick och fin golf gjorde första dagens spel av Carpe Diem Beds Open till en lyckad fredag. I topp på Flommens Golfklubb finner vi Isabella Ramsay och Stina Resen som har slagit 142 slag (-2) under den första dagens spel.

  Efter de inledande 18 hålen så var det norskt i topp. Stina Resen från Oslo Golfklubb ledde fältet med sina 67 slag (-5). Det var framför allt Resens avslutning som var ursinnigt stark då hon spelade hål 11 till 16 sju slag under par. Fem birdies för att följa upp med en eagle på hål 16!

  - Jag tänkte inte så mycket på vad som hände förrän på hål 15. Sedan på hål 16 så satte jag en 20 meters putt för eagle, så efter det blev jag lite nervös. Banan är i fantastiskt bra skick och jättekul att spela, säger Resen. 

  Också i delad ledning hittar vi Isabella Ramsay från S:t Arilds Golfklubb. Ramsay inledde i rasande takt och var fyra under efter fem spelade hål. Det slutade med en score på 69 slag som följdes upp av en 73:a under dagens andra varv.

  Under den första ronden så blev det de sista nio hålen som stod i fokus. Förutom Resens bedrift så lyckades Moa Folke från Tranås Golfklubb göra två eagles under sina sista nio hål den första rundan. Hon ligger på en delad tredjeplats tillsammans med Allerums Annelie Weimenhög.   

  När vi summerar läget efter dagens två rundor så kan vi konstatera att det är oerhört jämnt och att det finns alla möjligheter för en spännande avslutning imorgon. Efter Resen och Ramsay på 142 slag hittar vi sju spelare som är inom fyra slag. Vi ska också komma ihåg att varje slag blir lite extra viktigt imorgon, med tanke på tävlingen Carpe Diem Näset Queen. Carpe Diem Beds delar ut sängen HÄRMANÖ (värd 62 840 kr) till det proffs som har lägsta totalscoren sett över tävlingen här på Flommen, och tävlingen på Ljunghusen som börjar på tisdag.                                        

  Tredje och sista rundan startar kl 08.00 imorgon på Flommens mycket uppskattade bana. 

   

  Ludvig Forssman

  Leaderboard 

  Bilder 

  Startlista 

För frågor kontakta:

Porträttbild på Frida