Här kan du läsa senaste nytt om Nordic Golf Tour och Swedish Golf Tour.

(News articles in Swedish only – don't hesitate to contact us if you need a translation.)

Nyheter

  1. Linn Grant i topp vid GolfUppsala Open
  2. Nordic Golf Tour

    Linn Grant i topp vid GolfUppsala Open

    Med birdie på det avslutande hålet säkrade Linn Grant från Rya Golfklubb segern när premiären för Nordic Golf Tour avgjordes på Golf Uppsala Söderby under lördagen.

    -Jag tog tillvara på de chanser jag skapade och spelade bra utifrån styrkorna i mitt spel. Jag lyckades hålla mig på rätt sida både om fairways och när jag missade någon green, så även missarna har varit bra, säger Linn Grant direkt efter segern.

    Linn berättade vidare om vad segern betyder för henne.

    -Det är ett bevis på att det jag tränat på nu under den här tiden med Corona, att det har fungerat och givit resultat, lite lättnad och en även en klapp på axeln.  

    Fyra birdies i rad
    Linn som var i ledning med ett slag inför avslutande 18 hålen inledde dagens rond med fyra birdies på de fyra första hålen. Då var ett tag ledningen uppe i fyra slag. Men när 17 hål av dagens rond var spelade hade Beatrice Wallin från Hills Golfklubb spelat sig ikapp. Birdien för Linn på det sista hålet blev avgörande.

    Både Linn och Beatrice är amatörer och med i det svenska landslag som de senaste åren haft stora framgångar. Som Linn säger ovan så verkar det som om den träning som bedrivits både individuellt men troligen inom landslaget under tävlingsuppehållet verkligen givit resultat.

    På delad tredjeplats återfinns Maja Stark, Abbekås Golfklubb och på delad femte plats finner vi Ingrid Lindblad, Ringenäs Golfklubb, även de med i samma landslag som Linn och Beatrice.

    Landslagscoach fanns på plats
    Coachen för damlagslaget, Fredrik Wetterstrand, fanns på plats under hela tävlingen och fick frågan om det finns något positivt med ett så långt uppehåll som nu varit, såhär svarade Fredrik på den frågan:

    -Det tror jag absolut, nu har spelare kunnat stanna upp och fundera över vad de verkligen behöver jobba på. Och kanske vågat jobba på saker de verkligen haft behov av, men som är svårt att jobbat på när man hela tiden har en ny tävling framför sig.

    Danska Emily Pedersen satte banrekord med 65 slag och var den av proffsen som slog sig in bland amatörerna med en delad tredjeplats. Även Camilla Lennarth svensk LET-spelare gjorde en bra tävling och slutade delad femma.   

    Resultat GolfUppsala Open

    Skribent

    Porträttbild på Göran.
  3. Följ touren
  4. Nordic Golf Tour

    Följ touren

    Tills vidare finns det inte möjlighet för publik att närvara vid tävlingar på Nordic Golf Tour. Detta med anledning av coronapandemin.

    Följ tävlingen via webb och TV
    Tävlingar på Nordic Golf Tour spelas utan möjlighet för publik att närvara. Touren går dock utmärkt att följa via webb, sociala medier och via Klubb-TV.

    Livescoring finns som vanligt afrån första till sista slag.

    Klubb-TV erbjuder intervjuer, livestreams som”Slow-TV” (en okommenterad livesändning från en fast punkt) samt under finalronder ”Sista 9”, en livestream via mobiltelefon med kommentator.

    Nya Klubb-TV är ett samarbete mellan Svenska Golfförbundet och video- och streamingleverantören YouPlay.

    Leaderboard & startlistor.

    Klubb-TV.

    Nyheter.

    Facebook.

    Instagram.

    Skribent

    Porträttbild på Göran.
  5. Säsongsstart i Uppsala
  6. Nordic Golf Tour

    Säsongsstart i Uppsala

    Ett starkt och meriterat startfält peggar när Nordic Golf Tour inleder säsongen 23–25 juli med GolfUppsala Open.

    Jonas Ekström, VD GolfUppsala ser fram emot tävlingen och reflekterar:  

    -Att arrangera större tävlingar ligger oss varmt om hjärtat då vi vill skapa spelmöjligheter för Sveriges unga lovande spelare. Det är fantastiskt kul att tävlingen i år får ett otroligt starkt startfält, synd bara att vår hemmapublik inte kommer att ha möjlighet att följa tävlingen på plats.

    Till start
    Till start kommer självklart hemmaklubbens Isabell Ekström som innehar banrekordet på GolfUppsala Söderby. Banrekordet på 67 slag (-6) sattes när internationella juniortävlingen Swedish Junior Classics avgjordes 2018.

    För att utmana Isabell och banrekordet vid veckans tourpremiär kommer tre spelare som representerat Europa i Solheim Cup, några till med segrar på Ladies European Tour och Symetra Tour och tre amatörer rankade topp-10 i världen samt segraren från förra veckans Stockholm Amateur.

    Spelarna att hålla koll på via livescoring och i Klubb-TV är; Caroline Hedwall, Emily Pedersen Linda Wessberg, Jenny Haglund, Camilla Lennarth, Lisa Pettersson, Moa Folke, Maja Stark, Linn Grant, Beatrice Wallin, Ingrid Lindblad och Elsa Svensson.

    Erfaren tävlingsarrangör och hem för golfgymnasium
    Klubben har tidigare stått som arrangör av åtta tävlingar på herrarnas svenska tour, tre gånger har europaeliten i paragolf besökt GolfUppsala och Söderby.

    På klubben har det även spelats en hel del juniorgolf både tävlingar som SGF Junior Tour, JMI och inom internationella Global Junior Golf. Anläggningen är utöver en rutinerad tävlingsarrangör även hem för Sveriges största golfgymnasium med totalt 48 elever.

    Klubb-TV sänder
    Nyetablerade Klubb-TV, hela Golfsveriges streamingplattform finns på plats. Det blir både intervjuer och livesändningar. Sista 9 på lördag 25 juli är bästa sättet att följa upplösningen av GolfUppsala Open.

    23 juli kl. 10:00-13:00 - Live från hål 3.
    25 juli från kl. 11:00– Avslutningen Live av Golf Uppsala Open.

    Spelare från Uppsala
    Isabell Ekström, GolfUppsala
    Alicia Roth, GolfUppsala
    Ella Kraft, Upsala Golfklubb

    Hela startfältet

    Publikfritt på touren
    Publikförbudet gäller på tills vidare på Nordic Golf Tour och även för all annan tävlingsgolf i Sverige.

    Skribent

    Porträttbild på Göran.
  7. Tre spelare, tre frågor.
  8. Nordic Golf Tour

    Tre spelare, tre frågor.

    Det närmar sig start av Nordic Golf Tour. Nyfikna på hur några av förra säsongen segrare haft det under uppehållet och hur förbereder sig för att börja tävla igen.

    Här är tre spelare, tre frågor!  

    Emma Svensson segrare av SM Match 2019.

    Vad ser du mest fram emot med tourstart?
    -Jag ser mest fram emot tävlingsmomentet, att komma ut på banan och få spela mot alla fantastiska spelare där ute. Är grymt taggad!! Ser också väldigt mycket fram emot att se min utveckling och hoppas på att allt jag jobbat på under uppehållet har gett resultat.

    Vad har du gjort under uppehållet?
    -Under uppehållet har jag fokuserat väldigt mycket mer på min fysik än vad jag gjort innan. Mitt och min personliga tränares mål var att när säsongen väl sätter igång ska jag känna mig starkare än någonsin, och det har vi lyckats med tycker jag. Jag är väldigt lyckligt lottad att jag har haft otroligt bra träningsmöjligheter på Ringenäs Golfklubb och Halmstad Golfarena under uppehållet och har kunnat träna regelbundet med min tränare Thomas Lindström. Har även varit med på en del landslagsträffar vilket har varit väldigt givande.

    Vilka är dina mål med säsongen?
    -Mitt mål med säsongen är att ge mitt allt, ta med det jag jobbat på under denna off season ut på banan och köra mitt race. Vill njuta varje tävling och verkligen vara i nuet.


    Michaela Finn segrare av Åhus Open 2019.

    Vad ser du mest fram emot med tourstart?
    -Jag är i USA och väntar på att Symetra Tour skall starta. Jag tycker det ska bli jätteroligt att få börja tävla igen och träffa nytt folk and spela nya banor. Jag älskar att resa runt och lära mig något nytt! Jag tycker det också ska bli väldigt roligt att få lite pirr i magen och få den rushen som jag får jag när tävlar igen.

    Vad har du gjort under uppehållet?
    -Jag har hållit träningen uppe via att jobba mycket på min sving och har jobbat mycket på att spela i vind. Generellt jobbat extra på olika delar i mitt spel som jag fick extra tid till nu. Jag har också lagt mycket tid på fysen för att vara i bra skick när säsongen väl börjar igen.

    -Något jag normalt inte gör eller tar mig tid till är att jag har designat lite kläder på min datorn för skojs skull och tidsfördriv. Jag brukade designa kläder i min utbildning så det var roligt att få tid att göra det igen.

    Vilka är dina mål med säsongen?
    -Mina mål är att vinna en tävling på Symetra tour och skapa självförtroende inför nästa år. Ett annat mål är också att spela tillräckligt bra att jag är ekonomiskt förberedd inför nästa år.


    Emelie Borggren segrare av Erlandsson Hagge Ladies Open 2019.

    Vad ser du mest fram emot med tourstart?
    -Det jag mest ser fram emot är ju såklart att få börja tävla igen och att träffa alla tjejerna igen.

    Vad har du gjort under uppehållet?
    -Under uppehållet har jag jobbat väldigt mycket så det har tyvärr inte blivit jättemycket träning, men jag har tränat på min hemmaklubb Kristianstad Golfklubb i Åhus.

    Vilka är dina mål med säsongen?
    -Jag har inte satt några direkta mål med säsongen ännu, jag tycker mest det ska bli kul att få komma igång och tävla igen.

     

     

    Skribent

    Porträttbild på Göran.
  9. Road To Creekhouse Ladies Open 2021
  10. Nordic Golf Tour

    Road To Creekhouse Ladies Open 2021

    Idag kom besked från arrangören av den nya svenska tävlingen på Ladies European, Tour Creekhouse Ladies Open, att tävlingen flyttas till nästa år. Nytt speldatum blir 3–6 juni 2021.

    I pressmeddelandet lyfter arrangören vikten av att Creekhouse Ladies Open vill erbjuda en evenemangsupplevelse som går utöver golf, både för det lokala samhället och för gäster som kommer från hela världen till den lilla sommarstaden med den stora banan på Kristianstad Golfklubb i Åhus.

    Road to Creekhouse Ladies Open är vägen in i tävlingen för tre toppspelare på Nordic Golf Tour. Denna väg finns kvar då årets ranking kommer att ligga till grund för inbjudningar till Creekhouse Ladies Open 2021.

    Även Västerås siktar på 2021
    Nedan finns ett uppdaterat tävlingsprogram för Nordic Golf Tour. Den uppmärksamme noterar att Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider på Västerås Golfklubb inte längre finns med. Även arrangören av den tävlingen siktar mot nästa säsong. Ambitionen till 2021 är att återigen finnas med både på Nordic Golf Tour och LET Access Series. cccc

    För damer innebär det uppdaterade tävlingsprogrammet att det nu blir fem tävlingar på Nordic Golf Tour och två tävlingar på Swedish Golf Tour under årets säsong.  

    Datum Tävling Spelplats Tour
    23–25/7 GolfUppsala Open GolfUppsala Söderby NGT
    13–15/8 Swedish PGA Championship presented by Ahlsell Allerum GK NGT
    20-22/8 Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun Tegelberga GK NGT
    28-30/8 Didriksons Skaftö Open Skaftö GK NGT
    8-9/9 Johannesberg Open Johannesbergs GK SGT
    11-12/9 Hagge Open by Kompressorteknik MLAB Hagge GK SGT
    7–9/10 SM Match presented by Greatdays Ekerum Resort NGT



    Skribent

    Porträttbild på Göran.
  11. Grönt ljus för NGT
  12. My Leander svingar
    Nordic Golf Tour

    Grönt ljus för NGT

    Det blir tourstart på Nordic Golf Tour i Uppsala på GolfUppsala Söderby . Från och med 1 juli är det grönt ljus för både Nordic Golf Tour och MoreGolf Masterscard Tour i Sverige.

    Detta beslutade Svenska Golfförbundet och PGA of Sweden efter Folkhälsomyndighetens besked den 29 maj om riktlinjer för tävlingsidrott. När tourerna startar gör de det utan publik, utan caddies samt följer övriga delar av de Tillfälliga kompletterande tävlingsvillkor 2020 som gäller från och med 1 juli.

    Några röster om tourstarten
    – Med full förståelse och respekt för rådande situation och de svåra beslut myndigheter och regering behöver ta, är det en stor lättnad att de som försöker leva på sin idrott, i det här fallet golf, får möjlighet att göra det. De får helt enkelt tillbaka sina jobb, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare på Svenska Golfförbundet.

    –  Det känns mycket bra att vi kan starta upp tourerna igen. Att tävla är en viktig del av en spelares utveckling och den här perioden har varit prövande. Spelarna har tränat och jobbat hårt för att komma ur detta starkare och bättre, men det är en utmaning att hålla motivationen uppe när osäkerheten är stor, säger Katarina Vangdal, förbundskapten.

    – Det är högtryck i Golfsverige för men för yrkesspelarna har tiden varit oerhört krävande då rådande omständigheter har omöjliggjort tävlingstillfällen och därmed även möjligheten till sitt yrkesutövande. SGF och PGA arbetar mycket nära i frågan och har följt utvecklingen och de rekommendationer och riktlinjer som myndigheter gett. Vi har gjort allt för att få igång tävlandet så fort det bara varit möjligt. Det är glädjande att vi nu kan komma igång med tourerna och att spelarna kan återuppta sitt tävlingsspel, säger Johan Hampf, VD på PGA of Sweden.

    Tävlingsprogram
    Nordic Golf Tours tävlingsprogram säsongen 2020 blir helsvenskt. Det blir besök i Uppland, Västmanland, dubbla tävlingar i Skåne, Bohuslän och Öland.

      

    Datum Tävling Spelplats
    23–25/7 GolfUppsala Open GolfUppsala Söderby
    6–8/8 Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider Västerås Golfklubb
    13–15/8 Swedish PGA Championship presented by Ahlsell Allerum Golfklubb
    20-22/8 Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun Tegelberga Golfklubb
    28-30/8 Didriksons Skaftö Open Skaftö Golfklubb
    7–9/10 SM Match presented by Greatdays Ekerum Resort

    Skribent

    Porträttbild på Göran.

För frågor kontakta

Sofia Pettersson